- Diskuterade vi programmet för nästa mandatperiod. Frågor som låg i fokus var arbete och äldre, men även ungdomarnas situation i vårt område. Dessutom pratade vi om tillståndet för våra offentliga bad och framtiden för Hässelby slott. Och mycket mer.
- Fick vi en spännande föreläsning om ABC-stadens historia (tack för den, Peter!).
- Åt vi fantastiskt goda mini-semlor (tack för dem, Ingrid!)
- Gick vi igenom verksamhetsplan och revisionsberättelse, förrättade val och annat som hör ett årsmöte till
- Fick vi chansen att vara i Hässelby Villastads Folkets Hus under hundraårsjubileet. Både folkets hus och den lokala partiföreningen firar hundra år i år.
- Avslutade vi genom att sjunga Internationalen. Som sig bör.
Stämningen var riktigt bra. Valorganisationen är taggad, och politiken vass. Det känns att det är valår och att folk vill ut och prata på gator och torg. Det finns också fullt av idéer och visioner om vad vi ska göra efter en eventuell valseger, hur vi i sådana fall vill förvalta medborgarnas förtroende under fyra år till.
Det är väldigt vackert i Hässelby-Vällingby så här när våren är i antågande. På kvällarna kan man höra hur istäcket över Mälaren sjunger. Genom politiken får fler vara med och ta ansvar för att göra detta fina område än bättre. Det är nog det som i slutändan känns allra roligast.
Hos "mig" utanför stan hade vi årsmöte i fyra och en halv timme idag. Och det var inte ens några slutna omröstningar. Demokrati är trevligt. Och så är man årsmötesknarkare förstås. Men det blev lite tröttsamt. Speciellt när man ska skriva protokoll.
SvaraRaderaSemlor igen! Fantastiskt! Men sjunger ni verkligen Internationalen, gamla Sovjets nationalsång, eller? Won't wonders never cease!!!
SvaraRaderaMen ändra lite ord då så att det blir tidsenligt:
Upp trälar i teokratier,
som våld, förtryck lagt bojor på.
Det susar bland demokratier,
snart ska insiktens timma slå.
Störtas skall intolerans i gruset,
slav stig upp och slå dig fri.
Från mörkret stiga vi mot ljuset,
för upplysta vill alla bli.
Upp till kamp emot kvalen,
emot våld och tyranni.
Kryp ej i grus för terrorister,
förtryckta vill vi inte bli...
Mandom,kvinndom, mod och morske män och kvinnor, please! Inga fega kryperier från oss svenskar, PLEASE!!!!
Nej till våldet!
Internationelen var inte nationalsång i Sovjetunionen.
SvaraRaderaTack för svar, Fredrik! Men vi hade nog båda rätt. Innan 1944 var Internationalen Sovjetunionens nationalhymn.
SvaraRaderaFrån Wikipedia:
"The National Anthem of the Soviet Union (or Hymn, Russian Гимн Советского Союза, Gimn Sovetskogo Soyuza) replaced the Internationale as the national anthem on March 15, 1944..... It was believed that Soviet soldiers would respond more to an anthem that was dedicated only to the Soviet Union rather than to a worldwide movement.
Men i Sverige är Interrnationalen fortfarande aktuell tydligen! :)
Vi sjöng den före Sovjetunionen existerade. Vi sjunger den efter att Sovjetunionen har upphört att existera. Man skulle kunna säga att Sojetunionen var ett obehagligt sidospår, en parantes, en socialismens anomali. Dock ett sidospår som den demokratiska socialismen inte har något ansvar för. Ett förkapitalistiskt återfall som Rickard Sandler kallade det.
SvaraRaderaSjöng den innan, under och efter USSR alltå. USSR ett obehagligt sidospår bara?
SvaraRaderaGranskar man texten ser man en hel del intressant som att skjuta sina egna generaler om det blir nödvändigt. I så fall bör man kunna stå upp mot utländska imamer som hotar en också, eller, fegisarna! Sjunga kan man, men agera mot förtryck och terror när det blir obekvämt? Knappast. Läs Hans Bergströms artikel om rimlig respons till teokraters krav:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=578&a=531751
Hur kommer det sig då att socialismen i Sverige kryper för tyrannier och stödjer terroristgrupper med pengar?
Är det också en anomali? Finns andra obehagliga sidospår inom svensk socialisms politik också. Internationalen! Hah!
AK. Jag ser inga problem med att sjunga Internationalen. Precis på samma sätt som den sjöngs, för att travestera Palme, när socialdemokrater slogs för allmän och lika rösträtt i början på seklet, red spärr mot facism och nazism på trettiotalet, byggde upp välfärdsstaten efter kriget eller byggde ut högskolan på nittiotalet. För att ta några exempel.
SvaraRaderaVad gäller semlorna finns det dock ingen djupare idéhistorisk förklaring. Jag tycks dra till mig människor som bakar minisemlor, bara. Den här gången åt jag först två på sjävla mötet, och sedan fick jag med mig tre stycken överblivna hem och min fru ville inte ha någon så vad gör man... Goda var de, också.
Det är väl tradition och hör till med Internationalen men det lät lite konstigt från mitt håll. Numera verkar (S) blidka fascismen/terrorismen/tyrannier men nog sagt om detta.
SvaraRaderaSemlor behöver ingen idéhistorisk förklaring för att åtnjutas. Jag har många gånger bakat flera hundra minisemlor, speciellt passande för stora möten som t.ex. Vasaordens möten i USA. Vasaorden var en organisation som stödde svenskar som emigrerade till USA. I början av förra och under förrförra seklet var det ett socialt stöd, man gav hjälp till begravningar etc. Numera är det en sällskapsgrupp som ger medlemsskap till amerikaner med rötter i Skandinavien, Finland och Island. Månatliga program brukar handla om svensk/Nordisk kultur i alla former. På söndag ska vi ha uppvisning av folkdräkter. Varje år utses årets svenskamerikan som hyllas på Skansen.
Din fru måste ha stor karaktär om hon kan säga nej tack till en liten semla. Jag ska också skaffa mig karaktär .....snart, men vid 61 är det kanske sent? Då jag numera inte bakar ofta med enbart förfinat (refined) vitt mjöl och hade slut på det blev semlorna lite grövre men faktiskt med mer smak som man dock måste vänja sig vid.
Glad Påsk!