tisdag, maj 04, 2010

Pricksäker Hanne Kjöller om en regering som verkar ha gett upp

Det speciella med svensk politik just nu är att borgerligheten för första gången sedan tsunamin har förlorat initiativet. Det är istället de rödgröna som sätter dagordningen, lägger förslagen och borgerliga regeringsföreträdare som opponerar mot dem. Hanne Kjöller reflekterar över detta i en läsvärd krönika på DN:s ledarsida idag. 

"Fredrik Reinfeldt verkade mer sur och arg än laddad. Anders Borg hade – precis som i söndagens Agenda – en mimikfattig och defensiv framtoning. Det är som om den politiska glöden runnit ur Borg och ångat ur Reinfeldt. Som om valet redan vore förlorat" sammanfattar Kjöller pricksäkert stämningsläget när de ledande borgerliga företrädarna inför pressen skulle kommentera den rödgröna budgeten. Och analysen är lätt att skriva under på: "Regeringen har för tillfället förlorat initiativet och tvingas i stället bli reaktiv. Roligare dagar har den nog haft."

Som sagt. Det är intressanta tider vi lever i just nu.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , och annat intressant

3 kommentarer:

Fredrik sa...

Det var tydligt i debatten i Aktuellt (?) igår kväll. Till mina stora sorg och dina stora glädje så var Sahlin riktigt bra. Reinfeldt stod bara där och lyssnade artigt utan att lyckas komma in med några slagkraftiga argument. Man får väl helt enkelt hoppas att alliansen börjar komma med egna överenskommelser snart så att de kan börja prata om sin egen politik istället för att bara diskutera de rödgrönas (och försöka låtsas som att den skulle vara helt väsenskild).

Partistaten sa...

Alldeles lysande analys av Kjöller. Det är inte alltid man håller med DN:s ledarsida...

Mary X Jensen sa...

Men Johan, jag tror du har fel... Antar att du tycker det är OK?

Det går inte att dra slutsatser från den ena till den andra dagen, det är svängdörr just nu. IMHO.