torsdag, juni 30, 2005

Tillbaka från utlandet!

En vecka på Bulgariens svartahavskust tillsammans med mina föräldrar och två systrar deras respektive och tre barn (Moa, Adrian och Hugo, 2 år, 2 år respektive 9 månader) är förbi. Tillbaka till Sverige igen. Lycklig, skönt semesteravslappad och kanske något brunare också.

Har ägnat dagen åt att tvätta, prata i telefon och uppdatera mig på vad som hänt här hemma då jag varit borta (och inte ägnat en sekund åt varken Internet eller något som kunde liknas vid svenska nyheter, tack så mycket).

Peder Kadhammar har fått oerhört mycket plats i aftonbladet för sin granskning av socialdemokratin i allmänhet och Stockholms arbetarekommun i synnerhet. Ser att många andra bloggare har kommenterat. Känns lite märkligt att läsa om en organisation man känner och människor man faktiskt träffar rätt regelbundet på det sätt som det framställts i bladet. Samtidigt ställer jag mig frågan om vilken arbetsplats eller vilken organisation som inte skulle kunna framställas som en intrigernas högborg med lite vilja och gediget grävande. Jag tänker bara på min gamla skolklass. Herregud, vilka rutor och pilar man skulle kunna ritat upp runt den församlingen… Men självklart är det viktigare att granska politiska organisationer och inte minst maktbärande sådana. Skillnaden mellan politisk granskning och sensationsjournalistik kan dock ibland vara lite svår att upptäcka, om den ens finns där. Felet är väl egentligen inte Kadhammars, utan partikamrater som så villigt låter låna ut sig till rent sängkammarskvaller. Och imorgon kommer det mer. Politiken, någon?

På det temat läser jag att SSU:s förbundsstyrelse föreslår en nedläggning av debattmagasinet Tvärdrag. Det vore faktiskt synd. Arbetarrörelsen behöver fler debattfora, inte färre. Och ett pappersmagasin fyller ett behov som aldrig så påkostade nätsatsningar kan göra. Vi får hoppas att sommarens kongress korrigerar förbundsstyrelsens förslag på något konstruktivt sätt.

Klockan tickar. Snart dags att gå ner och hämta upp den sista tvätten. Sedan tror jag det blir att försjunka i magiker, alver och gentlemän i det tidiga 1800-talets England i Susanna Clarkes mysiga tegelsten ”Jonathan Strange & Mr Norell”. Ta mig tusan om jag inte ska koka en kopp thé och tända en pipa på balkongen, också. Herregud vad skönt det är med semester.

2 kommentarer:

fredrik sa...

Välkommen tillbaka. Jag föll för frestelsen och började individualblogga.

fredrik sa...

Upptäckte när jag läste ditt inlägg en gång till att du kallar Socialistiskt Forum för "påkostad nätsatsning". Ambitiös från tid till annan - ja. Påkostad - nej. Är det någon som känner för att påkosta den är ni välkommna att ta kontakt med mig.

Vad gäller Tvärdrag så är den viktigaste förändringen de kan göra att skaffa ett vettigt format. Helt oläsbar som den ser ut nu.

/Socialistiskt Forums redaktör