tisdag, juni 10, 2008

Obama om ekonomin, påminner om SverigeÄr precis färdig med förberedelserna inför morgondagens landstingsfullmäktige när jag råkar hitta det här inslaget där demokraternas presidentkandidat Barack Obama attackerar republikanerna angående ekonomin. Och särskilt slutet slår mig som väldigt tillämpbart på svensk politik just nu.
Dagens ekonomiska problem (som exempelvis Jonas Morian skriver om här) kan inte ensidigt skyllas på den borgerliga regeringen (även om de gjort mycket för att förvärra situationen, främst genom att inte förstå och våga ta tag i strukturproblemen på arbetsmarknaden). Men vad de inte förstår är att man måste möta globaliseringen genom att bli mer konkurrenskraftiga - inte mindre. Och då måste man våga investera i socialt trygghet och framförallt utbildning. Inte minst eftersom ekonomisk utveckling måste komma underifrån- vilket är ungefär exakt vad de svenska socialdemokraterna säger just nu.
Vänsterpartiet har snott "förändring" (change). När får vi se Mona Sahlin uppbackad av svensk musikelit utbrista i ett "ja, vi kan"?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,  och annat intresssant

1 kommentar:

Anonym sa...

"Ja, vi kan" med Mona Sahlin feat. Tomas Ledin, Markoolio och Marie Picasso. Spännande.

Har föresten ny blogg:

http://tankarfranroten.wordpress.com/

/Fredrik