onsdag, november 16, 2005

Good morning sunshine (rapport över en kaffekopp i Hässelby strand)

Vi har verkligen fantastiska soluppgångar här i Hässelby strand. Får till och med en onsdagsmorgon som denna att kännas hoppfull.

Träffade Nalin Pekgul på stan igår. Hon var upprörd över mediedrevet runt hennes ”flytt”, och inte minst hur den exploaterats av politiska krafter (läs folkpartister) som inte har en aning om vad de snackar om. Hon lovade att agera. Ser fram mot det.

Idag tänker jag köpa Göran Sonnevies nya diktsamling. Den senaste tiden har jag burit runt och bläddrat i hans klassiker ”det omöjliga” från 1975. Det är sådär med riktigt bra poesi; ibland bara griper den tag i en och vägrar släppa greppet.

Två andra bra (manliga) poeter på s är Stig Sjödin och amerikanen Louis Simpson.

Har börjat prenumerera på podcast till min iPod. Det gör att jag kan lyssna på lördagsintervjun med Göran Johansson och söndagens public service på vägen in till jobbet.

Ser att en av mina favoritbloggare Nathalie Landin plussar för mig på SVT:s hemsida. Jag blir alldeles röd om kinderna och plussar tillbaka.

Förresten; jag hittade min kalender. Ordningen är – bokstavligt talat – återställd. Det är märkligt hur något så litet kan göra en så glad.

Vädret i Hässelby strand är smågrått och lite ruggigt. Dags att åka till jobbet.

1 kommentar:

fredrik sa...

Jag passade faktiskt till att stanna till vid Stig Sjödins grav idag medan jag vallade en engelsk kompis i arbetarrörelsens fotspår (han har sin grav ett par gravar till höger om Anna Lindh och däremellan har man dessutom Cornelis W:s grav. Alltsammans vid Katarinakyrkan). Favvopoet hursomhelst!