tisdag, augusti 18, 2009

När man mobbas av Timbro

Peter Andersson har (ivrigt påhejad av bland andra kulturbloggen och s-buzz) noterat att Timbro är väldigt selektiva i vilka de lyfter fram när de på hemsidan presenterar de bloggar som kommenterat deras rapporter (mer specifikt Thomas Idergards lilla skrift om varför man ska ta bort allt kommunalt stöd till kultur och fritid och – visade det sig vid en djupare läsning – brandförsvar och snöröjning också). Och då har han också uppmärksammat att en av de texter som förtigs är mitt enkla inlägg om varför jag håller med moderaten Anders Knape i hans kritik mot Timbroutspelet.

Och det kan man ju vara upprörd över. Själv stör jag mig mer på en annan sak. Nämligen att Timbro väljer att inte lyfta fram det här inlägget som jag också har skrivit i frågan. Det är lite längre och lite roligare. Och så kanske lite att Dick Erixon får vara med inte mindre än två gånger på Timbros länklista. Det känns ju mer jag tänker på det alldeles fruktansvärt orättvist.

Nu tycker jag väl egentligen inte att det är varken en mänsklig rättighet att bli länkad till av meningsmotståndare eller en skyldighet att länka till någon som du egentligen inte har lust att lyfta fram. Och när det gäller den aktuella rapporten kan jag också förstå Timbros ovilja att sätta alltför mycket fokus på invändningarna.

Men visst är Peters “avslöjande” ändå rätt talande. Och själv trivs jag rätt bra i offerrollen. Så nu ska jag stoppa in ett exemplar av Berits Ås film om härskarteknikerna i videobandspelaren, spola fram till avsnittet om “osynliggörande” och instämmande sitta och sucka “jag vet hur det känns”.

Kan inte riktigt svälja det där med att de länkade två gånger till Dick Erixon, heller.

(hoppas du tyckte detta var intressant)

7 kommentarer:

Eva Hillén Ahlström sa...

:)

/Eva

Andreas sa...

Men oj vad synd det är om dig Johan.

Johan Ingerö sa...

Buhuu! S-info länkar inte till mig! Jag kräver en myndighet och en ombudsman!

Johan Sjölander sa...

Men Johan. Jag länkar ju till dig titt som tätt. Är inte det värt någonting?

Johan Ingerö sa...

Du ser för mycket till individen Johan. Det är kollektivet - Rörelsen - jag är ute efter.

:-)

Johan Sjölander sa...

Ser förresten att även du är mobbad av Timbro. Så rent objektivt befinner du dig på samma sida i klasskampen som jag gör den här gången;-)

Johan Ingerö sa...

Ett solklart solidaritetsbrott! Det beror säkert på att jag flyttat från staden till lenet. De där råbarkade typerna i Stockholms Företagarekommun anser att vi utanför kommungränsen är karriärister...