torsdag, november 25, 2010

Bidragssverige revisited

"Förr var det kanske mer att man hade en social problematik mer än att man var arbetslös. De flesta som hos oss söker ekonomiskt bistånd gör det på grund av att de inte har något arbete", säger Nina Willborg, enhetschef på Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning, till Dagens Eko med anledning av att andelen barn som lever i familjer som under långa tidsperioder är beroende bidrag  för att klara sig för femte året i rad ökar. Hennes kollega Annelie Sjöberg berättar i samma inslag vad detta får för konsekvenser för familjerna: oro, hjälplöshet, skuld, barn som berättar att de upplever sig annorlunda än andra barn för att de lever på socialbidrag. 

Det talas i dagarna mycket om behovet av en socialdemokratisk förnyelse. Jag tycker det är viktigt att komma ihåg varför det behövs en socialdemokratisk förnyelse. Och en av huvudorsakerna till det är att den borgerliga politik som förs idag får sådana här konsekvenser. Något väldigt grundläggande i det här samhället håller mycket medvetet på att förstöras. Det behövs ett politiskt alternativ som tar strid mot den utvecklingen.

Hela inslaget hittar du här: Allt fler barn beroende av bidrag. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , och annat intressant

1 kommentar:

Mike sa...

Hur kan bidragssverige låna ut pengar till andra länder och ha Eus bästa ekonomi om det är ett bidragsland?

Klart det är arbestlöshet när regeringen inte vill skapa jobb.

Dom vill att arbetslösa ska döda folk i afghanistan istället.

Och frånta dom fattiga rätten och ha barn.

Och stämpla oliktänkande och folk som ifrågasätter som psykiskt sjuka.

Vafaan är detta för land??

Mentalt handikappat land.

Mindervärdeskomplex och svansar efter usa.
Gör profit på folks lidande vilka jävla politiker att dom itne skämms.