onsdag, augusti 30, 2006

Detta inlägg kommer inte toppa intressant.se

Jag vet. Jag kommer inte att få horder av träffar på detta inlägg. Jag kommer inte att få en diskussionstråd, lång som en arm. Knappt någon kommer att länka till mig. På det hela taget kommer detta inlägg, i stort sett, gå helt obemärkt förbi.

Det handlar nämligen om barn. Och om bra, handfast reformpolitik med de mest utsatta i fokus. Om barn med funktionshinder, ensamstående föräldrar med små ekonomiska marginaler, satsningar på barn- och ungdomspsykiatrin.

Idag presenterades nämligen vad det socialdemokratiska valmanifestets ord om satsningar på barnen innebär i praktiken. Och det är bland annat;

  • 700 miljoner kronor läggs på att förbättra situationen för de ekonomiskt utsatta familjerna. Bland annat höjs inkomsttaket för sammanboende föräldrar. Underhållsstödet höjs med 100 kronor.
  • 250 miljoner kronor ska satsas på barn och ungdomars sociala hälsa.
  • 120 miljoner kronor ska stärka den sociala- barn och ungdomsvården.
  • En försöksverksamhet med så kallade familjelotsar ska underlätta för familjer med barn med funktionshinder.
  • Genom att sänka maxtaxan med 300 kronor tar man ett steg närmare löftet om gratis förskola. Ingen ska betala mer än två procent av hushållsinkomsten för sitt första barn. Samtidigt tar man bort avgiften för det tredje barnet. Man sänker också maxtaxan för skolbarnomsorgen.

Själva förslaget kan du läsa allt om här. Se dessutom vad DN respektive Svenska dagbladet har skrivit i frågan.

Andra bloggar om: , , ,

Pingat (på intressant.se)

9 kommentarer:

Anonym sa...

"Knappt någon kommer att länka till mig"

Jo, jag har länkat till dig.

Johan Sjölander sa...

Det finns hopp om världen. Man tackar.

Anonym sa...

Jag har också länkat, lägg ner Ior-attityden, barn är viktiga!

Anonym sa...

Jag tycker det är alldeles utmärkt att du berättar vad ni VILL göra. Den här typen av förslag verkar hyfsat genomtänkta och kan säkert dra röster.

Personligen tror jag att s vinner. Det är troligen bäst. Ännu bättre hade det varit om blockgränsen och polariseringen brutits. Vad är det för fel på mitten? Vad är det med det här "vi och dom"-tänkandet som alla klamrar sig fast vid?

Behöver ni verkligen samarbeta med kommunister? Uppriktigt?

S+FP+C eller S+FP+C+MP kombinerat med öppnade dörrar för småföretag är en fullt realistisk modell. Ni har tyvärr stängt dörren för småföretagen och ni vet det mycket väl.

Men alliansen är ett gäng amatörer och inte tycks de vara särskilt intresserade av nytänkande, de heller.

Den svenska båten tycks ha slagsida redan idag, men är det bättre med slagsida åt andra hållet? Jag hade nog föredragit samma slagsida.

Johan Sjölander sa...

"lägg ner Ior-attityden"

he he - ok, jag lovar. Fast en liten åsna i mig hävdar nog fortfarande att du får mer uppmärksamhet på elaka personangrepp, skvaller och att vara mot än att beskriva vad du vill. Skönt att ni är så många som trots allt försöker motbevisa mig...

Alexander Sofroniou sa...

Hej kossan som rymde.

Jag bor i Västra Götalandsregionen där S samarbetar med C och Fp vilket gett goda resultat.

Det är bara det att jag har väldigt svårt att tänka mig att Maud Olofsson och Lars Leijonborg skulle vara sugna på att samarbeta med S nu. De har liksom målat in sig i högerhörnet för ganska lång tid framöver.

Anonym sa...

Hej Alexander, tack för kommentaren

Det krävs ett stort mått av ödmjukhet från båda sidor naturligtvis.

Jag är inte förvånad över att du upplever samarbetet S+C+FP som positivt. Det ÄR mer representativt, och har bättre förutsättningar att leda till något bra.

Jag får ofta känslan av att om det inte varit för att ett litet gäng gapiga kommunister suttit och bromsat allt nyföretagande så hade det kunnat hända grejer. VPK verkar ha fått för sig att varenda cykelreparatör är börsmiljardär.

"De rika ska betala" säger man. "Direktörerna ska klämmas åt". Och sen smäller man till allt vad man orkar, fast inte överhuvudtaget på "de rika" och inte på börsdirrarna.

Nej, man slår ekonomisläggan i skallen på småföretagen - de som annars skulle blivit framtidens medelstora företag. Och man dänger till Svensson när han arbetar. Så det inte blir något av någonting.

Rottneros vill också flytta ser jag...

Och sossarna tycks vara för stolta för att samarbeta med FP+C.

Det är inte nödvändigt att samarbeta med M. Moderaterna ÄR ett direktörsparti (min personliga uppfattning, jag generaliserar förstås kraftigt).

FP och centern (och även KD) består av vanligt folk (nu generaliserar jag igen - men ni fattar säkert). Det borde funka.

Sjölander! Våga släng ut kommunisterna. VP har ett par procent av rösterna - det är ett ruggigt extremistparti väl i klass med SD/Nationaldemokraterna.

Hade det ändå inte varit bättre för helheten att samarbeta med normalt folk? Än att bara stenhårt sitta på kanten och hålla på sitt?

Mööh!
Mvh Kossan

Anonym sa...

Kossan-

En ko efter efter mitt behag. Vågar råma så det hörs. Hoppas Johan lyssnar.

Inte vettigt för något anständigt parti att liera sig med dem som har sånt otrevligt bagage som K, VPK, VP eller vad de går efter.

Anonym sa...

Can You Fix this and Can you fix that well

do it yourself appliance repair Advice at http://remodeling11.com/bee.pl?ki=master&remodeling=home . If you are Looking for do it yourself appliance repair Then Here it is