torsdag, augusti 23, 2007

Ledande bankekonomer: Jobben inte regeringens förtjänst

Nya jobb inte regeringens förtjänst”, kan vi läsa i privata affärer (via Alliansfritt Sverige). Och det är på det hela taget en mycket läsvärd artikel. Exempelvis påpekar Nordeas Jörgen Appelgren att Norge har haft en mycket kraftfullare ökning av arbetskraftsutbudet – och där styr som bekant inga borgerliga. ”Tittar vi på Sverige så ligger vi i mitten på det nordiska fältet och det gjorde vi förra året också”, säger han vidare.

Detta kommer nu inte hindra borgerliga opinionsbildare från att försöka påstå motsatsen. Men ändå. En saklig nyansering av debatten är alltid välkommen.

Andra bloggar om: , , , , , och annat intressant

4 kommentarer:

Björn Fridén sa...

Fast det blir ju väldigt svårt för folk på högerkanten att få det till att Nordea är en vänsterorganisation. Men tafatta försök lär nog göras.

Anonym sa...

Men är Nordea en ärlig bank? Tyckte någon talade om Nordea och något sorts fuffens eller säkerhet när vi talade om banker i Sverige nyligen.

Så, Björn, någon kan ju ifrågasätta Nordeas trovärdighet om det inte går att klassa det som vänster. :)

Mvh,

A-K

Johan Sjölander sa...

Dessutom var det inte bara Nordea som uttalade sig. Så jag tror att det blir ett svårt spår att köra.

Kul att höra av dig igen AK, fö. Hoppas att du har haft en bra sommar.

Anonym sa...

Fantastiskt bra semester i Sverige! Släkt och vänner i mängd. Underbart tunnbrödbak i hembygdsgårds förhyrda bagarstuga. Nioårig dotterson bakade 11 fina tunna kakor. Tre missöden bara som kan varna andra. 1)Skynda långsamt om du vill hämta hink med vatten för att rädda livet på stor brax sjuårig dotterson med onödig nybörjartur fick: sprang in i låg rivig grillplatta. Fisken miste livet och jag fick 13 stygn. Svensk fin sjukvård; doktortjejen med stora bruna ögon och lång hästsvans - ursöt, såg ut att vara 12-17 år gammal gjorde fantastiskt jobb med konmplicerad lasceration. 3046 SEK inklusive stelkrampsspruta. Väl värt det. 2)Sjuåringen lyckades bli uttorkad under resa och jetlag men repade sig; passa de minsta noga!3) Sjuåringen drog på sig fästing på Utö och vi kollar för TBE men det verkar gå bra.

Well, you asked! :)

A-K