måndag, januari 14, 2008

Cecilia Stegö-Chilòs tidning slår tillbaka mot de elaka journalisterna

Vi var nog många som tyckte att det var åtminstone lite lustigt när borgerliga NEOs redaktör Peter Wennblad plötsligt fick för sig att lägga tid och kraft på att anklaga svenska medier för att använda svarta tipspengar för att kunna sätta dit (borgerliga) politiker*. Att samma moraliska indignation skulle ha fyllt tidningens sidor om de aktuella mediedreven drabbat socialdemokrater framstår liksom inte som helt troligt, om man säger så. Och det här är ju lite pikant, kan man tycka. Men det hela visade sig faktiskt vara värre än man kunde tro.

För ordförande i Neo AB:s styrelse är nämligen ingen annan än Cecilia Stegö-Chilò. Alltså samma Stegö-Chilò som också var en av de borgerliga ministrar som fick avgå ur regeringen efter medias granskning. Och när jag kommer att tänka på saken, samma Stegö-Chilò som en gång för länge sedan låg bakom mediedrevet mot (socialdemokraten) Mats Hulth.

Bilden av att Neo mest skyddar sina kompisar när de till och från går till attack mot den som har den dåliga smaken att kritisera borgare är alltså inte bara i grunden riktig. Den är sann på ett djupare plan än man kunde ana. Kul eller sorgligt? Jag vet ärligt talat inte.

Hittade hela grejen i en kommentar på Jinges blogg. Läs hela ”Neoscoopet” här

*) måste erkänna att jag först blev misstänksam när Wennblad i en SvD-artikel kallade journalister för en ny ”adel”. När borgerliga debattörer utnämner några till en ny adel brukar det nämligen vara läge att dra öronen åt sig. Vet inte varför, men så är det.

Med detta naturligtvis inte sagt att jag försvarar att någon (varken politiker eller tidning) bryter mot skattelagstiftningen (om det nu är det som har hänt). Jag tycker bara att det så uppenbart att NEO driver hämndjournalistik. Dessutom hanterar Peter Wennblad själva resonemanget om källskydd rätt, ska vi säga, styvmoderligt. En som faktiskt skriver tänkvärt om det är liberalen Mattias Svensson - se här. För den som vill fundera mer över själva sakfrågan, dvs.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , och annat intressant

7 kommentarer:

Anne sa...

Roger när man kommer till din blogg så kan man inte backa tillbaka när man har läst klart. Jag avskyr sajter som "fångar" en på det sättet. Kan du vara snäll och ta bort den spärren om det är möjligt. Man drar sig för att komma hit för att man vet att man blir "kapad".

Anne sa...

Johan skulle det vara förlåt :-)
Skulle precis ringa min kompis Roger

Johan Sjölander sa...

Anne. Märkligt. Ser att jag har samma problem. Men andra som jag har bett testa har det inte.

Någon teknikkunnig där ute som har en aning om vad det kan vara frågan om?

fredrik sa...

Jag har det problemet också. Irriterande som fan.

Anonym sa...

Annat irritationsmoment: Att länka till jinges blogg är problematiskt, Johan. Det hindrar läsare som väljer att inte att gå in på hatbloggar att ta del av vad du menar. Det ger en anledning att undra om omdöme också. (Ger också dålig smak i mun vilket jag nu måste åtgärda med en kopp nybryggt kaffe.)

Anonym sa...

A-K Roth...om du bara håller dig därifrån så är det ett problem mindre med hatet. Så där...löst.

Anonym sa...

Du tror det, Lasse? :) En groupie?