måndag, juli 10, 2006

Het intern s-debatt

För någon vecka sedan kom första numret av tidningen Zäta ut. Som nybakad redaktör har det varit en häftig resa att äntligen göra verklighet av den gamla drömmen om en riktig medlemstidning för medlemmarna i Stockholms arbetarekommun. Och nu blossar en het intern debatt upp med anledning av en artikel i det första numret.

Frågan handlar om hur socialdemokraterna är organiserade. Ska vi ha det som idag med mängder av föreningar eller ska de slås samman i ett fåtal, större, organisationer? Slå samman, säger Fredrik Jansson och Daniel Suhonen i en artikel (länken går till en något längre version än den som publicerats i papperstidningen.) Behåll de många organisationerna, svarar kommunsekreterare Tomas Rudin i dagens Stockholmstidningen (ej på nätet.)

I en folkrörelseorganisation är det inget konstigt att formerna för partiarbetet diskuteras. Tvärtom är det ett sundhetstecken. För er som vill ha egna synpunkter i frågan går det bra att kommentera på Zätas blogg – zatabloggen.se. Fortfarande inte riktig så snygg som den ska bli, men fungerande. Välkommen i debatten!

UPPDATERING: Verkar vara lite strul med kommentarsfunktionen på Zätabloggen. Och admin är på semester, såklart. Nåväl, ni får väl kommentera här så länge...

UPPDATERING TVÅ: Ser att Jonas Morian också uppmärksammat både tidningen och debatten. Kul!

5 kommentarer:

Per-Inge Brodén sa...

Tack för Zäta och tipsen om bloggnig. Gillade verkligen ZÄTA01

Johan Sjölander sa...

Tack själv, Per-Inge. Kul att du gillade den.

Robert Skoglund sa...

Jag tog mig tid till att läsa den nya tidningen Zäta.
Jag blev mycket positiv och glad när jag läste den. Framför allt vill jag trycka på idén med att inte ha allt för långa artiklar. En sida är ofta tillräcklig.

Toppen, de é bara att fortsätta!

fredrik sa...

En sida? Säg det till oss som fick se våra artiklar skäras i småbitar. ;-)

Calle Friden sa...

Man kanske kunde få en ironisk text om hur man uppenbarligen tappar omdömet när kuvertkostnaden är 3000 spänn. Under ett valår och allt.... Skulle vara oerhört kul att höra hur man bortförklarar en sån sak.