måndag, augusti 25, 2008

Borgerlighetens hopp är en bluff!

Ett tag så undrade jag hur före detta skolborgarrådet Jan Björklund (fp) skulle klara av den ökade mediala granskning som först en ministerportfölj och sedan ett partiordförandeskap skulle innebära. Nu vet vi svaret. Inte särskilt bra. För när radions P1 tar sig för att granska sanningshalten i några av de påståenden Sveriges mest profilerade skolpolitiker strör omkring sig visar det sig att de faller samman som korthus i orkanvindar.

Jag har tidigare varnat för att man inte får underskatta Jan Björklund. Men nu måste jag nog börja tänka om. Är en skolminister som inte ens själv uppfyller de grundläggande kunskapskraven i att hantera elementär statistisk verkligen så mycket för vänstern att oroa sig för? Mer om detta skriver bland andra Alliansfritt Sverige, Ulf Bjereld och (vilket hedrar honom) Johan på Peace, Love and Capitalism.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , och annat intressant

7 kommentarer:

Anonym sa...

ska bli spännande med de kommande delarna av detta programmet

dessutom funkar länken till alliansfritt inte

Anonym sa...

På tal om bluff.... Läste ett inlägg hos Jonas Morian, hittade där en kommentar från dig:

[CITAT]
Gällande produktiviteten; så här skriver regeringen själva:

"Det är i och för sig sannolikt att tillväxten i arbetskraftens genomsnittliga produktivitet dämpas framöver. Detta är bl.a. en följd av en långsammare ökning i den genomsnittliga utbildningsnivån och av regeringens arbetsmarknadsreformer"
[SLUT CITAT]

Nästa kommentar från en Emil var mycket rolig:

[CITAT]
Johan, vi kan väl göra så att vi tar med hela den andra meningen som du citerar? Så här står det:
"Detta är bl.a. en följd av en långsammare ökning i den genomsnittliga utbildningsnivån och av regeringens arbetsmarknadsreformer som med-för att individer med lägre genomsnittlig pro-duktivitet blir sysselsatta."

På så sätt undviker vi ryggmärgsreaktioner såsom att regeringen skulle ha medvetet saboterat produktiviteten i Sverige bara för att jävlas.
[SLUTCITAT]

Bra att journalisterna börjar granska politikernas uttalanden, det har jag väntat på länge. Ännu bättre hade det varit om de inte använda falska citeringar som i Jan Björklunds fall. Här kan man läsa vad Jan Björklund hävdar:

http://www.folkpartiet.se/FPTemplates/ListPage____68605.aspx


Hoppas att någon snart tar och granskar Mona Sahlins uttal. Just nu förhåller det sig så att om hon säger en sak, så är det ganska sannolikt att motsatsen är det som är sant.

smith sa...

Intressant, tystnaden från höger folk är kompakt. En stackare försöker "monaljuger" Och det försöket hamnar i dev/null.

Johan Sjölander sa...

Anonym: Nu ska länken funka.

"Mona ljuger": varför jag egentligen ska svara någon som inte ens vågar berätta vem han/hon (gissar på han) är när man ägnar så mycket tid och kraft åt osaklig smutskastning av politiska motståndare är egentligen en smula oklart. Men ok då. Om du tycker det är rackarns bra att vi har en regering som satsar på att skära ner utbildningar och pressa lönerna neråt så att de stackars "improduktiva" ska kunna få slita lite hårdare för lite mindre pröjs - så vassego. Men borde du inte föra den debatten någon annanstans än just under detta inlägg? Man kan annars få intrycket av att du tycker det är väldigt viktigt att dra fokus från att en viss politiker faktiskt avslöjats med fingrarna i syltburken så att det klafsar om det.

Smith: visst är det intressant?

Anonym sa...

"när man ägnar så mycket tid och kraft åt osaklig smutskastning av politiska motståndare"

Om det inte framgick så är det Mona Sahlins osakliga smutskastning och lögner som jag granskar och jämför med offentlig statistik och fakta.

"Om du tycker det är rackarns bra att vi har en regering som satsar på att skära ner utbildningar och pressa lönerna neråt så att de stackars "improduktiva" ska kunna få slita lite hårdare för lite mindre pröjs - så vassego."

- Det är precis denna typ av floskler och lögner som jag granskar och motbevisar med offentlig statistik och fakta. Det är också därför som jag blir glad när journalister börjar granska politikers uttalanden. Då kan man förhoppningsvis få en intellektuellt mer hederlig debatt.

Johan Sjölander sa...

"Mona Ljuger" - om du är en intellektuellt hederlig debatt du vill ha borde du inledningsvis lägga ner din egen smutskastningblogg pronto. Eller åtminstone våga stå för den istället för att gömma dig bakom anonymiteten.

Johan Sjölander sa...

(och för övrigt - menar du på fullt allvar att det citat jag pekar på inte ska läsas som att regeringen genom att exempelvis pressa lägstalönerna neråt vill skapa jobb till "lågproduktiva"? I sådana fall är du ju sällsynt dåligt påläst, måste jag säga. Vilket iof inte förvånar, med tanke på det jag skrev ovan.)