torsdag, november 20, 2008

Reinfeldt är HELT out of touch

Han förstår verkligen inte. Jag sitter hemma i tevesoffan med min förkylda dotter sött snusande i soffan bredvid mig och ser på statsministerns frågestund på teven och tanken liksom centrifugeras runt i skallen på mig. Han förstår verkligen inte. Här rasar jobbkrisen över Sverige och landets ledare lägger all kraft på att upprätthålla bilden av att vi egentligen inte har några problem.

Fattar han ens vad nio-tio procents arbetslöshet innebär för ett land? Har han någon som helst förmåga att sätta sig in i hur vanligt folk känner och har det just nu? Och bortsett från allt det där – är han så säker på att det interna spel som just nu pågår mellan oppositionspartierna kommer att hålla på så länge och få sådana konsekvenser att han kan bete sig hur som helst och fortfarande behålla regeringsmakten?

Johanna Graf skriver om tredje gången gillt. Och jag hoppas verkligen att vi inte ska behöva komma tillbaka till hur det var under nittiotalskrisen, eller sjuttiotalet heller för den delen. Men en statsminister som inte ens förmår erkänna problemet gör mig inte direkt positiv.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , och annat intressant

3 kommentarer:

Fredrik Stangel sa...

Varför har vi en jobbkris nu, när arbetslösheten är lägre än någon gång under regeringen Persson? Sannolikt har vi en mot minskad stabilitet gående arbetsmarknadssituation, som, förutsatt att nuvarande konjunkturtendenser fortskrider, inom maximalt ett par år kan ha utvecklats till ett läge där man kan börja tala om en "jobbkris", såvitt inte krafttag, t.ex. det omtalade stimulanspaketet, vidtages.

Anonym sa...

Men uppriktigt sagt, verkar Mona Sahlin bättre ha begripit vad krisen innebär? Hålla på och gräla med Ohly om utgiftstak. När de stora i EU har självklart släppt sånt - när det brinner i knutarna! Läste Erik Åsbrink i DN häromdan. Som f d finansminister har han väl en viss tyngd. Och Bäckström & Fölster tidigare i DN? Det handlade till stor del om gammal s-politik i kriser (Keynes fast Sverige var ju före på 30-talet!)
Det är ju upp- o nervända världen. Mona & co vill vara snälla jultomtar med extra barnbidrag till jul! Vad är det för grepp om krisfrågan?
undrar Sixten

Anonym sa...

Nu börjar jag bli j-vligt less på denna regeringen.HJÄLP TILL för de arbetslösa.Nu har inte sittande alliansregeringen en endaste liten chans att få sitta kvar vid nästa val och tur är väl det.
Vem som helst kan väl styra landet vid högkonjunktur men nu är det värre.SKÄRPNING ALLIANSEN hjälp till arbetslösa