onsdag, december 14, 2005

Och så kom det en arbetsgrupp (och några miljoner i informationssatsningar)

Högeralliansen har under den senaste tiden försökt förklara kräftgången i opinionen med att de inte har levererat tillräckligt många nya politiska idéer. Förväntningarna var därför rätt stora inför dagens gemensamma utspel från partiledarnas Skåneturné.

Och visst blev det ett utspel. För dem, de flesta av er misstänker jag, som missat det kan man läsa mer här.

Kontentan; högeralliansen vill få fler kvinnliga företagare. Gott så. Problemet är bara att de uppenbarligen inte har en aning om hur det ska gå till. De skarpaste förslagen de lyckades enas om var en ny arbetsgrupp på nationell nivå (ett ”råd”), och att staten ska pumpa ut femtio miljoner om året i någon sorts informationskampanj. Ett jättelikt, statligt ”kvinnor kan” alltså.

Det är lite som professor Baltazar. De funderade och de funderade. Och så kom det … en arbetsgrupp! Imponerande.

1 kommentar:

Anders Ekman sa...

Haha! Mycket underhållande.

Det verkar som att högeralliansen inte riktigt hade räknat med att media skulle bli lite tuffare nu mot dem än vad man varit tidigare heller. På punkt efter punkt börjar nu redovisas de sakfrågor där "alliansen" står utan svar eller har helt olika uppfattningar.

Det kommer onekligen bli problem i en regering, där man ju inte gärna kan reservera sig eller kompromissa genom dag-för-dag-politik, vilket somliga borgerliga ibland tycks tro...

Mvh
Anders