torsdag, november 08, 2007

Alvendal, igen

Ni kanske minns hur Stockholms utförsäljningsborgarråd Kristina Alvendal (m) hanterade frågan om försäljningen av kommunala Centrumkompaniet? Det var lögner och halvsanningar och hänvisningar till ett muntligt avtal som först fanns och var juridiskt bindande men sedan plötsligt inte längre fanns och faktiskt aldrig hade funnits (jag skrev mer om hela soppan här). Nu är hon igång igen. Och nu är det allmännyttans hyresbostäder som ska säljas till privata värdar (läs mer i DN här).

Enligt Alvendal finns nu "ingen försäljningslista". Men trots det ska bolaget värdera en stor mängd lägenheter inför en eventuell försäljning. Det handlar om 738 lägenheter i Högdalen, 434 i Rågsved, 358 i Hässelby gård (mitt hemmaområde) och 171 i Vårberg. Och varför man skulle lägga tid och kraft på en värdering om man sedan inte tänkte gå vidare med en försäljning övergår åtminstone mitt förstånd.

Hyresgästerna är naturligtvis oroliga. Här handlar det inte om att få ombilda sin egen lägenhet, utan om att ägandet av ditt boende högt över ditt huvud flyttas över till någon annan. Dessutom skött på ett synnerligen osnyggt sätt med hemlighetsmakeri och oklara besked.

Men det är klart. Vad annat är kanske att vänta med den nuvarande regimen i stadshuset?

PS: Upptäcker via Katrine Kielos att det numer finns bildbevis i form av finfina migelbilder från förra torsdagens övningar i samband med Fokus "100-mäktigaste"-lista. Och ja, det är eder bloggare som skymtar i profil tillsammans med övriga "vänstergänget". DS.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , och annat intressant

6 kommentarer:

Anonym sa...

Läser man Ingarö så ser man att mötet blev lite av av pappa-supportgroup också. Och det är ju trevligt.

Anonym sa...

Nej, man förväntar sig inte så mycket annat än "hemlighetsmakeri", osanningar och verklighetsförvanskningar av borgarna längre.
Ett liknande hemlighetsmakeri tycks att finna när det gäller FUT-rapporten (om bidragsfusk). Fick en kommentar från "scoopvarning" till min bloggpost "Björnkramar...." Uppenbarligen har socialförsäkringsministerns statssekreterare, Kashefi, tidigare varit utredningssekreterare till FUT-deligationens chef. Då kan man tycka att det märkligt att FUT-rapporten kom så lägligt för regeringen.

Anonym sa...

Ilse-marie, politiker är politiker. Trist. De har alltid, verkar det, ett eget agenda, vilken sida de än står på. Öppnar man dörren för tal om hemlighetsmakeri kommer andra att tänka på andra partiers och styrens hemlighetsmakerier.

Johan Ingerö sa...

Men nu får du väl kvickna till någon gång. Flera veckor utan ett enda inlägg?!

Anonym sa...

Nästan så man blir lite orolig...Hoppas allt är väl.

Johan Sjölander sa...

Yes, jag skäms nästan lite. Men nu är jag tillbaka igen...