lördag, november 03, 2007

Vi har inte glömt Burma

Och så en kort påminnelse så här i höstrusket: det svenska engagemaget för ett demokratiskt Burma lever vidare. Imorgon söndag arrangeras exempelvis "söndag för Burma" på Södra teatern i Stockholm, och jag hoppas att ni är många som tar er dit (inte bara för att det är en god sak, utan även på grund av det imponerande programmet).

Annars har de senaste dagarna inte varit präglade av positiva nyheter i frågan. "Burma kastar ut FN och internet" kunde vi läsa i DN häromdagen (och bakgrunden är bland annat att FN:s Burmachef Charles Petrie i praktiken kastas ut ur landet). Läget är alltså allt annat än gott när FN:s sändebud Gambari nu landar i landet för sin femdagarsturné (mer om det i också i DN).

Svenska Burmakommitén fortsätter dock sitt arbete. Värt att uppmärksamma.

Andra bloggar om: , , , och annat intressant

2 kommentarer:

CV sa...

Ja det är viktigare än någonsin att vi inte glömmer Burma nu. tyvärr har jag inte tid att gå på Södra teater idag. Det får inte bli tyst om Burma. Jag tycker det är dags att verkligen kräva av Kina att ta ansvar och försöka påverka militärledningen i Burma.
RS
kulturbloggen.com

Anonym sa...

Hallo vakna upp alla Burmavanner. FN styrs av en majoritet som bestar av diktaturer. Det kommer inte att handa nagot alls i Burma(tyvarr) Titta bara pa Darfur!!!