måndag, september 08, 2008

Vad skönt med en politiker som ryter ifrån!

"Den dagen moderaterna tar ställning mot marknadshyror, slutar sälja ut lägenheterna i Stockholms innerstad till reapris och på allvar börjar värna blandade boendeformer är vi de första att sträcka ut en hand för ett samarbete."

Så motiverar Carin Jämtin i SvD att hon nu slänger igen dörren i ansiktet på Kristina Alvendal (m). I ett välmotiverat hårt tonläge avfärdar hon det moderata utförsäljningsrådets "invit" till blocköverskridande förhandlingar om bostadspolitiken i Stockholm. "Politiska pajaskonster", är ett begrepp som används.

Det är bra. Det finns ingen anledning att göra annat än att lyfa fram den moderata bostadspolitiken som precis så illa som den är. Att låta högerhöken Alvendal gömma sig bakom socialdemokratin vore både taktiskt och sakpolitiskt direkt korkat.

Dessutom är det faktiskt skönt med en politiker som ryter ifrån. Uppfriskande, på något sätt. Gör att hösten plötsligt känns lite mindre jämngrå.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , och annat intressant

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hördududu, Johan! Då har Jämtin visat att hon inte vill ha med saken att göra och ger (m) fritt fram att så säga när saken kommer upp igen. Inte smart. Hon bojkottar. Hon vill inte ha dialog. Uppfriskande och modigt? Eller visar hon att hon vare sig kan kan samarbeta eller se olika sidor? O, vad skönt? Ryta och svära kan hon, som vi minns, när det gäller andra folk och länder! Men kan hon samarbeta och försöka se andra sidan?

Samarbetsviljan inom socialdemokratien ser ganska märklig ut. Man ger en arena till de mest folkfientliga och hatspridande grupper (Palmecentrets dumheter), men kan inte tala bostadspolitik med en andra svenskar. Och får beröm!

A-K Roth

Catti Ullström sa...

Kan inte annat än att hålla med.

//Catti

Anonym sa...

Nu vet jag inte vem Catti håller med. Men jag håller iaf inte riktigt med dig Johan. Jag tycker också att det hade varit läge att iaf sätta sig vid samtalsbordet. Därefter kan man gå ut och berätta varför man eventuellt inte kan samarbeta. Men den enda som tjänar på att vi lägger oss i våra skyttegravar är nog tyvärr segregationen?

Anonym sa...

Som sagt: samma falang inom vänstern som vill att man ska tala med dem som skjuter raketer mot skolor och annan civil bebyggelse kan inte samtala om bostadspolitik med oliktänkande i Stockholm. Berömvärt eller klandervärt?

A-K

Johan Sjölander sa...

Gabriella, AK: Problemet är den att det inte råder någon som helst tvekan om vilken politik Alvendal står för. Hon har sålt ut hyresrätter så det svischar om det, och när hyresgästerna inte själva vill köpa (som här i Hässelby där jag bor) så säljer hon hela fastigheter till privata värdar istället.
Och så länge hon inte signalerar med ett lillfinger att hon är beredd att ompröva sin politik så finns det ingen anledning att inleda några samtal. Då skulle vi bara göra oss (socialdemokratin) till gisslan för en politik som är fullkomligt förödande för Stockholm och integrationen och den framtida bostadsmarknaden.

Men: som Carin också säger. Om Alvendal släpper på de egna käpphästarna så ska vi så klart samtala. Men det är inte det hon gör. Därför är det rätt att ryta ifrån.

Låter för övrigt bli att fånga upp mellanösternspåret i denna diskussion.

Anonym sa...

Ja, visst var det OT här. Sorry, men det låg alldeles för lätt till hands; couldn't resist. Den kastade stenen bildar fortfarande ringar på vattnet.

Om ämnet: Om man inte samtalar har man ju ingen chans att få någon att tänka om, eller?

A-K