tisdag, november 01, 2005

Från Stockholm med kärlek (till Stockholm)

I vart och vartannat pressklipp från partikongressen i Malmö står det om viktiga och progressiva krav socialdemokraterna i Stockholm driver. Det kan vara könsneutrala äktenskap, delad föräldraförsäkring, nej till skattesubventioner av hushållsnära tjänster.

För oss huvudstadssossar kan det vara bra att ha den bilden i huvudet. Vi har en fantastisk partiorganisation som förmår formulera framtidens politik. Och ett koppel skarpa ombud som lyckas driva dem där ner i Malmö också, vad det verkar.

Gud vad roligt det hade varit att få vara ombud. Nåja, jag försöker igen nästa gång…

4 kommentarer:

Nathalie Sundesten Landin sa...

Och på plats kunde man glädja sig åt att Sthlms län och stad sprang och tisslade och tasslade med varandra under föräldraförsäkringen. Som Åsa skrev om SSU. Det är roligare nu när de är sams och bråkar med partiet. Vi kanske skulle ha mer av det också...

Johan Sjölander sa...

Det finns inget som enar så bra som en yttre fiende. Jag har alltid tänkt att det skulle vara moderaterna men varför inte, partistyrelsen kan väl fungera de med...-)

Nathalie Sundesten Landin sa...

Det fungerar på en kongress - men nu kanske vi ska blicka utåt...?! Typ

Johan Sjölander sa...

Jo, han Reinfeldt är nog värst när allt kommer omkring. Vi får försöka behålla den där känslan av att stå på barrikaderna ihop, dock!