torsdag, november 17, 2005

Nattamacka

Gräsänkling igen. Flickvännen flög till Kina i eftermiddags. Sitter framför datorn och mumsar på en smörgås.

Vi hade landstingsgrupp tidigare ikväll; temat var framförallt budgeten vi ska fatta beslut om nästa vecka. En sliten kliché; men det är en remarkabel resa vi har genomfört tillsammans. Politiker, visst, men framförallt personal runt omkring i verksamheterna har gjort ett fantastisk jobb när det gäller att bevisa att man kan bedriva bra sjukvård och bra kollektivtrafik utan att låna av kommande generationer och skuldsätta sig upp över öronen.

För det är inte mindre än två skulder vi har arbetat av under de senaste åren. Dels den ekonomiska i form av det underskott och de låneskulder de borgerliga lämnade efter sig. Dels den organisatoriska. Pengar och resurser flödade ut ur systemet, utan att någon tog ansvar för att varje skattekrona verkligen användes på bästa möjliga sätt. Privatisering var ett självändamål som överordnades allt annat. Styrningen var ett skämt.

Nu har vi fått greppet. Nu har vi resurserna, styrkan, både ekonomiskt och organisatoriskt att genomföra saker. Som att faktiskt starta upp en bättre lokal, närsjukvård. Som att bygga upp en verklig vårdgaranti. Som att starta nya närtrafiklinjer.

Tar en tugga på mackan. Det känns stort att få ha varit med om detta. Det känns trist att sitta ensam hemma. Skulle vilja ut och hålla brinnande valtal. Inser att det skulle se lite märkligt ut. Dessutom är det jättefå väljare på torget i Hässelby Strand vid midnatt en vardagskväll.

Kollar om det är något på teve istället. Och dessutom tror jag minsann jag ska unna mig en macka till.

6 kommentarer:

Anders Löwdin sa...

Ett långt ansvar för Sveriges väl och ve har gjort socialdemokratin mycket skicklig och pålitlig vad gäller ekonomisk styrning. Faktum som måste utnyttjas i valrörelsen. Men vad ska borgarna peka på för att få en trovärdighet för sin valrörelse när de tidigare har så grovt misskött landstinget? De kan rimligen inte påstå att de skulle ha skött landstinget bättre än vad majoriteten har gjort under denna mandatperiod.

Veronica sa...

Gräsänkling - Flickvän... Jag har för mig att det var nästan hundra år sedan ni förlovade er...

Johan Sjölander sa...

Nä. Men snart tio.

Johan Sjölander sa...

Till Anders; jag tror inte borgarna kommer att försöka föra en saklig debatt om landstinget. Istället kommer det svartmåla och försöka förfalska historieskrivningen i möjligaste mån.

Det är åtminstone vad jag tror. Som sagt är det budgetfullmäktige nästa vecka, då får vi se.

fredrik sa...

Vilken sosse kommer att säga att Kina är stabilt den här gången? Tredje gången gillt. ;-)

1. Göran
2. Annika
3 Emma???

Dag sa...

Jag vill oxå ut och ha torgmöten. Sen behöver formen förnyas. Det är dags för natttorgmöten i Vällingby!