onsdag, november 16, 2005

Vi er rode, vi er ... rode!

Läser på Dag Larssons blogg om det danska valresultatet. Det verkar som grand slam för de danska socialdemokraterna i landets kommuner. Vilket i och för sig inte är så konstigt med tanke på hur den borgerliga regeringen far fram.

Högeralliansen har hämtat sig kanske främsta inspiration till hur de numera agerar i vårt södra grannland. Här finns det mycket att lära även för oss till vänster. Både i vad det gäller att bekämpa högern, men också för att få en tydlig bild av vad en borgerlig regering i praktiken kan ställa till med.

Hursomhelst. Grattis Danmark. Nu får ni visa att ni också kan. Bättre. (Åtminstone på den kommunala nivån.)

3 kommentarer:

Dico sa...

Möjligen kan man bli lite sorgsen över att de danka kamraterna inte särskilt tydligt tar ställning mot främlingsfientlighet och likande.

Det var också ett inslag i den kommunala kampanjen.

Men de är ju bättre än alternativet.

Dag sa...

de danska socialdemokraternas mummel och otydlighet gentemot dansk folkeparti är skrämmande. Nu finns ändå hoppet i och med att den kraftigaste framgången för danska s kom i köpenhamn. Från 265 till 38%. Köpenhamns socialdemokrater skiljer sig från landets just i sitt mycket klara ställningstagande mot främlingsfientlighet och Dansk folkeparti.

fredrik sa...

Nu är ju frågan om Dagge säger det här för att den som bestämmer hemmavid kan bli arg annars. Jag vill ha bevis för att köpenhamnska Socialdemokratiet är bättre än Gucci-Helle. Fast jag vill å andra sidan också se Dag lägga fram bevis för att Skansen IF är en klubb som bildades av "varvsarbetare".