söndag, september 10, 2006

Billström lägger grund för val(s)eger

När Annika Billström idag presenterar socialdemokraterna i Stockholms program för hur vi under de närmsta åren ska kunna bryta segregationen och göra Stockholm till en jämlik stad gör hon två saker. För det första sätter hon dagordningen för kvällens tungviktsmöte med modertledaren Kristina Axén-Ohlin. Och för det andra presenterar hon ett stycke riktigt kraftfull politik som kommer både engagera valarbete och mobilisera väljare.

Det viktiga i dagens utspel är perspektivet. Vi har alla – från vänster till höger – fastnat i ett ”vi och dom” tänkande. Särlösningar och etniska förklaringsmodeller har fått dominera integrationsdebatten. Nu måste vi bort från detta. Istället krävs det kraftfulla generella satsningar.

Det handlar om att rusta upp förortsmiljöer. Det handlar om välfärd. Och det handlar framförallt om jobben. Här presenteras ett starkt program av Annika. Här kan vi göra mycket om vi får möjlighet i valet om en vecka.

Annika presenterar satsningen på DN-debatt. Det hittar du här.

Andra bloggar om: , , , ,

Pingat på intressant.se

4 kommentarer:

Per Hagwall sa...

Låt se, decennier av (s)-märkt särbehandling, utpekande av problemförorter och välmenande åtgärder från överheten har skapat gravt segregerade förorter med stora sociala problem. Det skall nu avhjälpas med (s)-märkt särbehandling, utpekande av problemförorter och välmenande åtgärder från överheten...

När vi ändå är inne på Vasaparksduellen kan det i sammanhanget påminnas om vad Annika Billström dyrt och heligt lovade i Vasaparken förra gången...

Följande scenario ger bara pengarna tillbaka på Oddset:
I kväll kommer Billström att upprepa löftet att biltullspengarna återförs till Stockholm (en fråga hon inte kan besluta i, ens för den hälft av pengarna som blir kvar sedan staten tagit sitt), att det inte blir fler betalstationer och att avgifterna inte kommer att höjas. Vi kommer också att få höra det originella lita-på-mig-jag-har-ljugit-förr-argumentet.

Johan Sjölander sa...

Nä Per, det handlar mer om att återknyta till en traditionell socialdemokratisk politik - bort från det borgerliga tankegods som alltför mycket fått prägla den kommunala praktieken. Satsa på att rusta upp förorterna, satsa på jobben. För alla. Bra politik, helt enkelt.

Såg precis debatten på teve, och tyckte kanske att det blev lite för mycket av fotbollssmatch över det hela. Säkert kul för de som var där dock. Och vem som vann seriositetstävlingen mellan de två kämpande damerna är väl knappt ens en fråga för diskussion (ledtråd, hon heter inte Kristina...)

Per Hagwall sa...

Ingen kommentar om biltullslöftena ser jag...

Jag håller med om att debatten var stökig och skränig, men jag delar inte med om din seriositetsbedömning. Jag tycker båda kombattanterna var ute och flamsade för mycket.

Johan Sjölander sa...

Åh, förlåt. Annika redogjorde för den överenskommelse samtliga samarbetspartierna (s, v, mp) SAMT representanter för borgerligt ja kommit överens om. Mycket riktigt. Och?