måndag, september 18, 2006

Vilken roll kommer bloggosfären att spela för eftervalsdiskussionen?

Valet är över, och resultatet entydigt. För oss socialdemokrater handlar det nu om att ödmjukt analysera valresultatet och dra de nödvändiga slutsatserna. En sak vet vi redan; Göran Persson avgår och redan till våren får vi en ny partiledning.

Frågan är; kommer bloggosfären att kunna spela någon roll i en sådan ödmjuk omprövning? Jag tror och hoppas det. I denna nya offentlighet borde det finnas utrymme för en del samtal och diskussioner som annars hade varit svårt att föra.

Sedan ska vi inte tro att all diskussion ska föras på nätet. De viktigaste samtalen kommer att föras ute i partiföreningar, på arbetsplatser och runt omkring i Sverige. Men bloggosfären skulle mycket väl kunna komma att bli ett nog så viktigt komplement.

PS; i min valkrets behöll vi vad det verkar alla de fyra landstingsmandat vi haft sedan tidigare. Så vad det verkar behåller jag min plats i landstingsfullmäktige. Dock kommer jag att få agera i opposition. En nog så viktig uppgift; nu får vi se hur mycket allvar det egentligen var med de där ”nya” moderaterna. DS

Andra bloggar om: , , ,

Pingat på intressant.se

3 kommentarer:

Calle Friden sa...

Vi måste nog se till att använda Internet som medieform överhuvudtaget i framtiden, Johan. När vi har ett så massivt underläge i medierna måste vi skapa oss vår egna kanal. Och då menar jag webbtidning. Fort dessutom.
De nya moderaterna...tja, i Stockholm verkar det ju mest vara läpparnas bekännelse efter vad jag hört under dagen.

LeoB sa...

Som jag uppfattar bloggandet nu står varje blogg ganska ensam. Det verkar som om man länkar till sina kompisar. Diskussion förekommer på enstaka ställen.

Jag skulle tycka att det vore bra om man kom på något mer aktivt sätt att hjälpa varandra. Då kan man dra fram nya sidor av verkligheten, göra dem mer betydelsefulla. Det finns ju portaler typ http://knuff.se/. De ger förmodligen en viss hjälp, men kanske ska man tänka till ett snäpp till. Hur kan man samarbeta utan att kväsa?

Stefan sa...

Härligt Johan, att det verkar som om du sitter kvar i landstinget. Jag vill ju inte att mitt kryss ska vara förgäves. ;-)

Kämpa på nu och var på de borgerliga varje minut. De ska leverera all den välfärd som S föreslagit och lite mer. (Som Reinfeldt lovade i Vaxholm)