Alexandersson går loss på den socialdemokratiska kampanjen "bli supporter". Och framförallt ilsknar han till över att det i kampanjen understryks att olika åsikter är välkomna i det socialdemokratiska partiet. Detta som i vilket annat sammanhang som helst skulle ses som ett exempel på tillåtande individualism och ödmjukhet blir i Alexanderssons värld istället ett bevis för att sossarna ägnar sig åt hjärntvätt!
Någon måste verkligen skriva en bok om sossehatets psykologi. Tills dess det är gjort får vi nöja oss med att spekulera runt enskilda fallstudier. Som i och för sig kan vara nog så underhållande, som synes.
Läs även andra bloggares åsikter om henrik alexandersson, socialdemokraterna, socialdemokrati, bli supporter och annat intressant
5 kommentarer:
Nu är det ju inte så.
Han blir arg för att reklamen huvudbudskap är att du inte behöver vara aktiv och att du inte behöver hålla med, den säger till och med att "politik är mer en känsla".
Ifall den eftersträvar medlemmar med fler ideer så är den extremt dåligt formulerad.
Christian, du skriver ju själv att han är arg över att du "inte behöver hålla med" (vilket varje tänkande varelse förstår är "om allt", man blir ju inte "supporter" om man inte i grunden gillar sitt lag och vad det står för).
Så det krävs alltså en rätt avancerad fantasi för att missförstå det hela. Men vissa saker finns i betraktarens öga. Vilket detta är ett gott exempel på...
Ja, du är ett exempel, Johan. :)
I A-K-betraktarens öga:
Vad jag initiellt fick ut var att man nu inom socialdemokratien försöker föra fram att man faktiskt har rätt att ha egna åsikter och ändå få ynnesten att "vara med", välkomnas, inom partiet.
Man far försiktigt fram och specifierar inte, så att denna nya främmande grej, den att man "får" ha egna åsikter och ändå "vara med" inte ska vara alltför skrämmande.
Tycks ha läst - hos Enn Kokk ? - om partidistrik där det har varit mer mobbning av oliktänkande än på andra platser. Händer säkert inom alla partier!
Undran: Som så många inom vänstern gick över till SD i senaste valet,speciellt i Skåne, är detta en fördold uppmaning till dessa att inte lämna? Bara spekulationer, Johan. Bara spekulationer. Am I wrong too?
A-K Roth
AK; jag tror absolut att kampanjen ska förstås mot den bakgrund som Enn beskriver, att ibland genom historien har partidisciplinen fått gå före den fria diskussionen. Det är väl därför kampanjmakarna tycker det är angeläget att betona att man faktiskt FÅR ha olika åsikter fastän man går med. En poäng jag personligen finner väldigt sympatisk, för övrigt.
Sedan vad gäller (sd) så tror jag inte att medlemsöverströmningen varit särskilt stor (den är nog större på den högra kanten). Däremot är det så att (sd) har lyckats mer hos traditonella arbetarväljare (samtidigt ska man veta att sd:s väljare definierar sig som klart höger på en partipolitisk skala, enligt valforskarna). Så jag tror inte att just (sd) grejen har så mycket med den här kampanjen att göra (även om det vore trevligt om den fungerade så att folk inte kände att de behövde söka sig till högerextrema missnöjespartier, såklart)
förtydligande av sista meningen (som blev lite konstig): jag tror att en grundorsak till (sd):s framgångar är ett utökat politikerförakt. Frågan är om denna förklaring inte är viktigare än missnöjet med invandringspolitiken. Kan de etablerade partierna genom att öka medlemsvärvningen minska detta politikerförakt så kan det kanske på sikt minska grogrunden för diverse popuitiska missnöjesyttringar. Ungefär så menade jag (men som sagt, det är verkligen bara en from förhoppning).
Skicka en kommentar