onsdag, maj 23, 2007

SVT smäller Aschberg på fingrarna

Att spruta vatten på statsministern är inte humor. Det är dumt, tarvligt och dessutom okänsligt med tanke på den hotbild en person med Reinfeldts ämbete lever under. Det borde Strix television och dess vd Robert Aschberg ha förstått innan man godkände det under förmiddagen så omdebatterade ”skämtet”.

Men det gjorde han inte. Ja, faktum är att han fortfarande inte har förstått. ”Fredrik Reinfeldt ska vara glad för att vi kör den snällare versionen med vatten” (i den brittiska förlagan sprutar man tydligen bläck istället för vatten) säger han istället till SvD och fortsätter ”en ann är lika god som en ann. Kan man spruta vatten på NN kan man också spruta vatten på statsministern.”

Tur att SVT då tar sitt ansvar, stoppar inslaget och smäller Strix och Aschberg på fingrarna. För i det här fallet handlar det inte om undfallenhet gentemot statsmakten. Det handlar om mänsklig hänsyn.

På en punkt har han dock rätt, Aschberg. Det är faktiskt inte särskilt kul att förnedra Carola eller Markoolio, heller. Så vad sägs om att lägga ner hela programmet? Jag vet inte, men jag tror faktiskt inte det skulle innebära någon större förlust för den mänskligheten.

Läs mer om ”attacken” här, här och här.

Andra bloggar om: , , , , , , , och annat intressant

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Många minns än hur en av Norra Alliansens befälhavare mördades, alldeles i början av Afganistankriget!
Där var det till kameramän utklädda Egyptier som lyckades genomföra attentatet genom att komma nära honom.
Vapnet var gömd i kameran!
Den legendariska befälhavaren som i kriget mot ryssarna fick namnet "Panshir-dalens Lejon" dog i skadorna!
Vill bara säga att SÄPO kan inte ha varit på höjd av sin roll!
Nämligen att skydda statsministern!
I färsk minne av mordet på Palme och mordet på Anna Lind; TUMMEN ner SÄPO!
@
Malmö