torsdag, mars 13, 2008

Om otryggheten i Hässelby gård

Svenskan uppmärksammar idag otryggheten i mitt hemmaområde, Hässelby (se här och här). Det är bra. Det här är en av de frågor som de boende häromkring är allra mest engagerade i.

För några veckor sedan var jag tillsammans med Carin Jämtin och ett gäng lokala sossar ute och nattvandrade en fredagskväll. Vi träffade närpolisen, de fantastiska människor som på ideell basis nattvandrar, fältassistenter, en massa ungdomar och andra som är en del av nattlivet i Hässelby gård.

Idag har vi utifrån det och de uppgifter som bland annat Stockholmshem tagit fram gått ut och krävt att en lokal trygghetsdelegation bildas. Det krävs ett samlat politiskt grepp om de här frågorna.

Nu hoppas jag att borgarna tar vår utsträckta hand. Med tanke på att nämndens moderata ordförande själv säger i SvD att hon är lite ”sossig” i dessa frågor så finns det kanske förutsättning att vara ense om åtminstone en del…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , och annat intressant

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Vore glad om jag kunde hålla med dej att höra sossifierade moderat hjärnor, skulle lova gott, men tyvärr jag gör inte det.
Moderaterna har en så unken andel aktiva kvinnor i sitt parti, så varje enda av dessa blir likt en parisatt som i Inden( med rätt att döda som avvikter i tron) .

Skuncke sa...

Flera hundra miljoner pumpas in i de mångkulturella miljonområdena. Svensken betalar kalaset. Tyvärr innehållet i bostäderna ändrar inte skepnad hur mycket vi än betalar. Idel ädel kriminell neger och arab.

Johan Sjölander sa...

Jag vill betona att jag tar starkt avstånd från både tonen och sakinnehållet i inlägget ovan. Låter det dock står kvar eftersom jag inte kan se att det är direkt olagligt, och då tror jag att det är bra att den typen av fördomsfulla verklighetsfrämmande åsikter kommer upp till ytan (dessutom skulle jag få en sådan fruktansvärd martyrkisskussion om jag tog bort det). Om någon av mina läsare tycker att jag gör fel i detta så skriv gärna en kommentar här om det.

Personligen blir jag naturligtvis mest förbannand över att någon snackar sådant kopiöst skit om mitt hemmaområde och oss som bor här, oavsett var vi kommer ifrån.

Anonym sa...

Tråkigt att behöva se ett inlägg som detta; ser att signaturen är passande, skuncke. Inlägget luktar skunk. Inte mig emot att du tar bort det, Johan. Men är det kvar kan det stå som exempel på idioti.

A-K Roth

Anonym sa...

hej hej.. några år senare... så undrar jag hur tryggheten är i Hässelby och Hässelby Gård idag? Min son är ev på väg att flytta in i området.

/mamma Eva

Anonym sa...

hej hej.. några år senare... så undrar jag hur tryggheten är i Hässelby och Hässelby Gård idag? Min son är ev på väg att flytta in i området.

/mamma Eva