tisdag, februari 19, 2008

Har liberaler bättre sex?

Tänkte egentligen skriva en väldigt seriös betraktelse över livet och politiken men så hittade jag det här blogginlägget, signerat Sanna Rayman. Sanna skriver (bland annat, gubevars) att ” [j]ag har allt svårare att föreställa mig att en övertygad vänsterperson över huvud taget kan ha roligt i sängen. De har ju hittat på så många pekpinnar och no-no:s.Jo faktiskt. Det är en fördom jag har. Liberaler ligger bättre. (Men möjligen mer sällan.)”

Och här ser man hur … olika … man kan föreställa sig saker och ting. Själv har jag väl aldrig riktigt tyckt att liknelsen ”sexig som en folkpartist” flyger sådär jättehögt. Men Sanna kanske mest tänker på riktiga liberaler, av det mer nyliberala slaget. Vad vet jag?

Själv tror jag om jag får gå till botten med mina egna fördomar att jag nog föreställer mig att vänstermänniskor har roligare sex. Eller förresten, nä, jag vet inte. Själva tanken att politisk åsikt ska spela roll känns nog rätt främmande.

Så jag vet inte. Vad tror ni? Eller är det någon som sett någon kulig populärvetenskaplig undersökning på ämnet?

Läs även andra bloggares åsikter om , , och annat intressant

4 kommentarer:

Sanna Rayman sa...

Som sagt... Det är en fördom, om än hjälpligt understödd av den lilla statistik jag drar ur egna erfarenheter...
Men visst är det liiite intressant ändå? På ett lagom larvigt vis, givetvis. ; )

fredrik sa...

Jag sällar mig nog till åsikten att socialister har bättre sex. Sex är ju trots allt roligare kollektivt än individuellt.

Fast man undrar ju lite hur konservativa har det i sängen. Initialt tänker man sig ju att det ska vara ganska trist. Men så kommer man att tänka på alla brittiska torypolitiker som avslöjats med nätstrumpor och apelsiner i munnen och annat kurioust.

Alexandra Einerstam sa...

Det personliga är politiskt. Jag är övertygad om att sossar har roligare i sängen, än låt oss säga kristdemokrater och Björklund-liberaler... ;)

Anonym sa...

Låter inte liberalerna marknaden råda även i sängkammaren, så man knullar med den som betalar bäst?
Blir det inte både roligast och bäst så?