söndag, maj 11, 2008

Boaormsaction i Hässelby

På Maltesholmsbadet, bara några hundra meter från där jag bor, tog polisen idag under vad som visserligen verkar vara hyfsat odramtiska förhållanden hand om två stycken kungboaormar (vara den längsta uppemot två meter lång, läs mer här). Själv missade jag det hela, och den enda kontakten med djurriket jag haft under denna soliga helg var de fredliga om än tämligen glupska (på gräs, alltså) fåren på Grinda. 
Frågan är om det konstigaste med det hela är själva grejen - att två boaormar plötsligt befinner sig på ett strandbad väster om Stockholm - eller det faktum att de tappra personer som löste upp situationen gjorde det genom att stoppa ner bestarna i varsin påse (jag menar, det måste ha varit rätt rejäla påsar, onekligen).
Sedan är jag heller ingen biolog och mina kunskaper om boaromar inskränks till vad jag lärt mig genom diverse mer eller mindre realistiska äventyrsfilmer. Men nog verkar kommentaren om att ormarna "ska vara ofarliga och bits tydligen inte. De kramas och kallas för kramormar, har vi lärt oss" som någon (kanske polisen) säger till DN/TT en smula ... naiv. För jag vet som sagt inte säkert; men det är väl inte direkt av kärlek de där reptilbjässarna omfamnar sina offer? Eller?
Hursom. Det händer grejer i Hässelby. Gud vad tråkigt alla ni som inte bor här måste ha det. 
Läs även andra bloggares åsikter om , ,  och annat intressant

Inga kommentarer: