lördag, januari 16, 2010

Råttorna lämnar skeppet?

Frispråkige Johan Ingerö är förbannad på den egna alliansen. "Det sista för mig in på det mest tragikomiska i den här röran; jag råkar veta att ett försvarligt antal politiska tjänstemän ägnat den sista tiden åt att uppdatera sina CV:n och kontakta pr-byråer, detta då få av dem räknar med att få förlängt av väljarna. Som före detta pr-konsult kan jag därför inte annat än ställa följande helt uppriktiga fråga: Exakt VAD har de gjort under de gångna tre och ett halvt åren som får dem att tro att de borde jobba med pr?!" frågar han sig i ett rosenrasande blogginlägg (som är en kommentar på denna ledarartext). 

Jag delar nu inte Johans uppfattning att borgerlighetens tillkortakommanden har att göra med enbart kommunikativa misslyckanden. Snarare tror jag att det är lite tvärt om; tack vare en väldigt skicklig pr fick man mer stöd i valet 2006 än det politiska programmet egentligen förtjänade.

Men som stämningsbild av läget inom den borgerliga alliansen är inlägget onekligen intressant. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

Daniel sa...

Apropå statminister Reinfeldts beskrivning av sig själv som skeppare på skutan Svea blir den här rubriken lysande på flera sätt. Det är hög tid för myteri på skutan Svea.