torsdag, december 14, 2006

Genidrag av TV4 visa Sagan om ringen i jul

Om ryktet stämmer och fyran lyckas lägga rabarber på filmtrilogin om Härskarringen för att visas under julhelgen så har de gjort ett riktigt kap. Jag tillhör de som brukar läsa om böckerna med jämna mellanrum och kan bekräfta att just denna ledighet passar alldeles utmärkt för att försvinna bort i Tolkiens sagovärld.

Så detta kan utan tvekan vara början på en ny jultradition. Vi får se om man till och med lyckas konkurrera ut Ivanhoe. Oavsett vilket så är det bara sätta tekannan på plattan och hoppas på riktigt ruskväder utomhus…

Andra bloggar om: , , , , , och annat intressant.

8 kommentarer:

fredrik sa...

Ibland undrar jag varför du inte sätter på dig spetsiga lösöron och springer runt i någon skogsdunge och leker med dom andra som brukar hänga på den där skumma affären i Gamla stan? Du ska säkert se den där drakfilmen som är skriven av någon 15-åring också. Och är inte det här ständiga tedrickandet och piprökandet i samband med din fanasykonsumtion lite väl "hobbitesk"?

A-K Roth sa...

Jag tror Johan också gillar att gå barfota (hår på fötterna som hobbits?) och älskar svamp som Bilbo Baggins, hans nevö Frodo och alla de andra.

Ha en God Jul, Johan!

fredrik sa...

Det skulle inte förvåna mig ett ögonblick.

Johan Sjölander sa...

mae gowannen, på er

fredrik sa...

Förövrigt var jag och såg Eragon ("den där drakfilmen som är skriven av någon 15-åring")i helgen. Fett dålig! Klicherna haglade. Luke Skywalker, Obiwan Kenobi och Arwen och draken från "Den oändliga historien" var t ex med. Det är sånt där som gör att man tänker att man ska bli fantasyförfattare. Uppenbarligen en genre där det är helt accepterat att ständigt återanvända och ändå bli en succé. Jag tror jag skiter i Nobelpriset och skriver trilogier om Alver och Dvärgar istället.

PS. Enligt trailern jag såg på TV4 igår så kommer du att få titta på TV julafton, juldagen och annandagen.

Johan Sjölander sa...

"PS. Enligt trailern jag såg på TV4 igår så kommer du att få titta på TV julafton, juldagen och annandagen."

Jajemen!

Johan Sjölander sa...

Äh, det var inget av. Såg inte en enda av filmerna. Hade dessutom glömt av hur värdelöst det är med reklam.

Läs böckerna istället. Eller köp åtminstone en ordentlig DVD-box.

fredrik sa...

Nya eller gamla översättningen? Vanliga eller extra långa DVD-varianten? Vilket te i kannan? Vilken tobak i pipan?