tisdag, juli 17, 2007

Men snälla rara människor

Alltså, jag vill verkligen inte framstå som någon moralist. Att busringa kan dessutom vara ruggigt kul (titta bara på Hassan, eller på killarna och tjejerna i Katapult). Kan väl så här när preskiptionstiden gått ut erkänna att även undertecknad i sitt ungdomliga oförstånd någon gång kanske fejkat ett eller annat telefonsamtal till någon stackars ovetande (och, åtminstone för det mesta, oskyldig) medborgare.

Men. Att busringa till SOS-alarm. Ta upp tid och kraft vilket kan leda till att verkliga människor som råkar ut för verkliga olyckshändelser kanske inte kan få den hjälp de behöver. Eller ännu värra; vuxna människor som ringer larmtjänsten och ber att få bli kopplade till en taxi!

Det får ni faktiskt sluta med. Bums. Annars kommer jag att förvandla mig till Jan Björklund och komma hem och slå er på fingrarna. Och kom nu inte och säg att ni inte blivit varnade…

Andra bloggar om: , , , , och annat "intressant"

3 kommentarer:

opassande.se sa...

För ett par år sedan skulle jag ringa min bank - och landade av någon anledning på SOS alarm. Kvinnan som svarade blev skitförbannad och la på, och när jag dubbelkollade vilket nummer jag slagit, var det inte i närheten av larmnumret. Så när jag läste den där artikeln så blev jag lite fundersam. När folk ringer för att beställa pizza, känns det liksom inte som en busringning, så man måste undra om det är något tekniskt galet.

På min förra arbetsplats, telefonnumret började med 4070 - fick vi massor av felringningar från folk som ringde fel, men berättade att de använt sig av inprogrammerade nummer, och då kunde det rimligtvis inte bero på felslagna nummer...

Lurigt det där, busringningar eller något galet tekniskt?

greken sa...

återkommer hit med jämna mellan rum....får väl erkänna att jag är politiskt intresserad men har noll förtroende för politiker och den världen dom befinner sig i. för den har inget gemensamt med min.

men kunskaperna o fördjupningarna över vissa företeelser intresserar mig...samt att kunna bilda mig en uppfattning.

sverige är inget neutralt land längre...vi har stridande trupp i afghanistan bla...har bloggat utifrån det i ett grodperspektiv ngn gång.
intressant sida, intressant med information...jag lär väl återvända.

Anonym sa...

Självfallet är det skitroligt att busringa! Själv brukar jag använda mig av lite då och då för att busringa till mina vänner - sjukt roligt!
Men att busringa till SOS tar väl ändå udden av det roliga? Har folk inget förstånd? Skärp er!