tisdag, december 18, 2007

Här säljer centerpartiet ut sprutbytesfrågan

Upptäckte precis av en slump att min "landstingskollega" centerpartisten Gustav Andersson också bloggar. Kul. Ett inlägg som visserligen är lite gammalt men som ändå kan vara värt att fästa uppmärksamhet vid är när han för några veckor sedan motiverar varför centerpartiet övergav sitt tidigare stöd för ett sprutbytesprogram i Stockholms läns landsting för att istället köpa folkparitet och Birgitta Rydbergs krav att begrava hela frågan i en jättelik utredning.

"En kompromiss som är bättre än nej eller ja", heter inlägget. Om man inte är missbrukare, ja, frestas man att tillägga. Att centerpartiet sätter omsorgen om makten och allianskompisarna framför Stockholms läns missbrukare är ett svek som fler borde få kunskap om. Så sprid gärna detta, alla ni som bryr er.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , och annat intresssant

3 kommentarer:

perankersjo sa...

Men vad är det här? Har ALLA stockholmssossar gått och blivit desperata och ohederliga nu, även du Johan?

Det är ju i själva verket en stor SEGER att ha rubbat Rydberg åt rätt håll i den här frågan, speciellt med tanke på att hon är ansvarigt råd.

Beslutet är för övrigt en konsekvens av beslutet i Stockholms kommunfullmäktige där vi tog motsvarande beslut i oktober.

Ett beslut som socialdemokraterna i Stockholms stad stödde helhjärtat. Liksom mp och v eftersom det var full enighet.

Be om ursäkt Johan så kanske tomten kommer till dig trots allt.

Johan Sjölander sa...

Tyvärr, Per, men du har fel. Beslutet är inte bara ett svar på stadens framställan. Det är en jättelik utredning som ska se över ungefär allt på narkotikapolitikens område tillsammans med ungefär alla under ungefär hur lång tid som helst. Eller med andra ord - att frågan skjuts under mattan.

Och detta är problematiskt av flera skäl. Framförallt för att det brådskar - utifrån missbrukarnas perspektiv. De behöver inte få ytterligare en aldrig så saklig genomlysning av hela narkotikapolitiken, de behöver handling (om man vill snabbutreda det kan man kanske göra det, själv tycker jag att det är överflödigt).

Och Birgitta Rydberg såg inte det minsta ledsen ut när beslutet fattades. Vilket jag förstår.

Men, eftersom det är jul. Ni har ju alla chanser i världen att ge mig fel, du och Gustav. Se till att det blir en skyndsam utredning och att sprutbytesprogrammet kommer igång så fort som möjligt bara.

Så gör mig glad. Visa att jag har fel. Då sväljer jag gärna prestigen, inte minst för stockholms missbrukares skull.

Johan Sjölander sa...

Och, bara för tydlighets skull. Det fanns en majoritet i salen för ett förslag som gick ut på att ett sprutbytesprogram skulle sättas i sjön. Det enda som hande krävts för att det skulle ha blivit verklighet är att alla som tyckte så också hade röstat för det.

Men det gjorde inte centerpartiet. Därav min kritik.