torsdag, januari 22, 2009

Monty Python i sjukvårdspolitiken

Det är klart. Ett sätt att korta vårdköerna på sjukhusen är att sluta ta emot nya remisser från vårdcentralerna. Precis som McDonlads eller IKEA skulle kunna korta sina kassaköer genom att helt enkelt stänga dörrarna. Men frågan är om det som nu händer i Stockholms sjukvård (läs mer i DN här) var vad folk väntade sig när de borgerliga partierna gick till val på att få bort köeländet.

Oppositionslandstingsrådet Dag Larsson (s) skriver på sin blogg om läget i Stockholms sjukvårdspolitik (se mer här). "Inte ens Monty Python gänget hade kunnat skriva absurditeter som de som nu utspelar sig i Stockholms sjukvård" konstaterar han och fortsätter "[t]ragedin som gör att det trots allt, inte fungerar som brittisk komedi är att det handlar om riktiga människors lidande."

56 467 stockholmare i kö till sjukvården. 25 943 har väntat längre än vad vårdgarantin lovar. Det är det bistra sanningen om hur det ser ut i borgerlighetens Stockholm. Personligen tycker jag att det börjar bli dags att byta färdriktning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , och annat intressant

Inga kommentarer: