torsdag, januari 29, 2009

"Tack Mona"

Med tanke på den opinionsmässiga motvind socialdemokratin seglat i de senaste månaderna känns det väldigt hoppingivande att ta del av läsarkommentarerna på den linjeartikel Mona Sahlin skrivit i SvD. "Tack Mona" är rubriken på svenskans sammanfattning och det känns onekligen som om initiativet är på väg att byta sida i den svenska politiken.

Tittar man även på de kritiska läsarkommentarerna kan man se att många av dem dessutom bygger på rena missuppfattningar som exempelvis att den borgerliga regeringen skulle ha hanterat krisen bra. Det är en myt som jag faktiskt tror väldigt snart kommer att tappa helt i trovärdighet inför trycket av verkligheten. Om socialdemokratin då bara lyckas hålla uppe trycket så skulle det inte förvåna mig om opinionssiffrorna stabiliserade sig på det tydliga övertag för oppositionen vi har idag.

Men roligast av allt är naturligtvis att orsaken till att initiativet har gått tillbaka den här gången inte är att regeringen har klantat sig utan att socialdemokratin har visat sig beredd att ompröva, tänka nytt och utveckla politiken. Det är en oändligt mycket bättre grund än stå på än enbart en aldrig så berättigat folklig motvilja mot motståndaren.

Uppdatering: Nu när jag skulle ta en skärmdump så är rubriken såklart ändrad till något mer neutralt. Hoppas att det inte var min bloggning som fick någon alert politisk kommissarie att vakna till liv... Nåväl. Den första rubriken var en helt korrekt beskrivning av stämningsläget och det tycker jag på något sätt är gott nog. Slut på uppdatering.

Läs även andra bloggares åsikter om , , och annat intressant

6 kommentarer:

Anonym sa...

"I rapporten står det att de svenska statsfinanserna är i betydligt bättre skick än i många andra länder. Men på lång sikt finns det många utmaningar och företagsskatten och inkomstskatten i Sverige borde sänkas ordentligt, enligt OECD."

http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=2484299

Anonym sa...

Sen är det ju så att SvD censurerade bort en stor del av de sosse-kritiska inläggen också innan de lade upp den...

Anonym sa...

Jag har sökt igenom kommentarerna på SvD, och det verkar som att journalisten har använt orden "Tack Mona" från en som skrivit "Tack Mona för ingenting".

Journalister. De vinklar en rubrik positivt och skriver att läsarna är positiva när de allra flesta är negativa. Journalister (vänster).

Anonym sa...

Wow...ni Sossar har totalt tappat tron på er själva. Ni blir glada när Mona går ut och säger att hon vill ha ett större och dyrare försvar.

Ni blir glada när hon vill ha mer betyg och nationella prov.

Ni blir glada när hon vill förändra AMS.

Detta har ni motsatt er i 12 år.

Nu står ni i ruinerna och applåderar åt den store ledaren.

När ska ni vakna.

Ingen vill ha Sahlin över Reinfeldt men framför allt vill absolut ingen ha Östros över Borg.

Ni gjorde ett galet misstag i att välja Mona och snart sitter du och skriver en blogg där du hyllar Bodströms för hans debattartikel där han presenterar sin partiledarpolitik där han lovar att distansiera sig ifrån Mona.

När ska ni som röstar S börja tänka själva och inte bara upprepa vad er partiledare säger.

Anonym sa...

Det bästa är ju
"Vården ska styras efter behov. Patienten ska ha rätt att välja vårdgivare – inte tvärtom som nu blir fallet när moderaterna släpper etableringsrätten fri."

Läs noga -rätt att välja vårdgivare?? Eller?
Jag fattar ingenting =)

Anonym sa...

"Till Amerikanen" Att Mona var det minst lämpade exemplaret för Socialdemokratin råder det nog inga större tvivel om men att påstå att Herr Reinfeldt vore ett bättre parti för arbetaren var tamejfan det dummaste jag hört som arbetare.När någon gång i den borgeliga regeringen har dessa borgare gjort något som skyddat arbetaren och för övrigt de som inga arbeten har !?.SVAR ... ALDRIG NÅGONSIN.De har bara snott mer och mer och samtidigt omfördelat hela konceptet så att ett fåtal dragit en minimal fördel av hela Borgare konceptet där de mindre lyckligt lottade förlorat hela spelet.Det var inte bra med en Alliansregering när samhället flöt på i normal takt och det blev ännu sämre när det gick dåligt för detta samhälle.Så när blir det då bra för alla "Amerikanen2 med denna Alliansregering som toppstyrs av Borgarna.Resten åker snåkjuts som vanligt bara de får sitta med på tronen.

Pelle