lördag, februari 18, 2006

Edholm (fp) för bilullar, mot miljöavgifter

Folkpartiets i Stockholm inställning till miljöavgifter klarnar. Inte. I dagens DN försöker gruppledare Lotta Edholm reda ut begreppen efter det interna bråk jag skrev om igår.

Och att hon är mot dagens försök framstår uppenbart. Argumentet är alla stackars låginkomsttagare som inte kommer kunna skjutsa barnen till dagis. Men hon är däremot inte mot vad som står i partiprogrammet (att principen är riktig), för det kan vara bra med avgifter ”i Kalix”.

Men sedan kommer höjdpunkten. För plötsligt slår hon ett slag för biltullar a la Dennispaktet

Men det var en väsentlig skillnad mellan Dennispaketets biltullar och detta. Där handlade det om att få in pengar, vilket vi är positiva till. I framtiden tror jag att det kommer att bli fler sådana lösningar.”

säger Edholm.

Alltså. Det är ok att slå hårt mot de ensamstående morsorna om det sker i Kalix, eller om syftet är att ”få in pengar”.

Då ska jag berätta en nyhet för Lotta Edholm. Säger vi ja till miljöavgifter i höst innebär det att vi kommer att få in pengar. Till vägar och kollektivtrafik. Och dessutom få en bättra miljö och mindre trängsel.

Och detta, att ta pengar från bilister och återföra till kollektivresenärer, det kommer faktiskt att gynna låginkomsttagana. Så det är kanske dags att tänka om? Igen.

Inga kommentarer: