tisdag, februari 07, 2006

Är inte toppkandidaterna fruktansvärt trista?

Jag ska erkänna – i det här inlägget har jag egentligen ingen aning om vad det är jag skriver om. För jag har nämligen inte sett särskilt mycket av själva programmet. Faktiskt bara några minuter.

Det var - å andra sidan - några väldigt, väldigt tråkiga minuter. Och nu måste jag få veta. Är det så här trist, SVT:s politikersåpa "Toppkandidaterna"? Och i sådana fall, varför? Varför gör SVT underhållning med personer som skulle få Mats Odell att framstå som spirituell? Var inte poängen att försöka göra fler intresserade av politiken, och inte tvärtom?

Nu tycker jag inte att ”rolighet” ska vara avgörande när vi utser förtroendevalda. Men jag tycker heller inte att det är ett minus. Och när det gäller teveunderhållning är det faktiskt nästan ett måste.

Men som sagt. Jag har ju egentligen ingen aning. Jag kanske hade otur. Egentligen kanske toppkandidaterna är toppunderhållning. Någon som har sett mer och kan berätta? För inte tänker jag sätta mig ner och titta en gång till om jag inte har starka skäl att tro att det kommer bli bra mycket bättre än så här.

5 kommentarer:

Magnus A sa...

Jag såg det också några minuter.

Magnus Orerar skulle i all sin spirituellt fumliga tafflighet knäcka dem. Antingen har de superegon rörande egen åsikt och förmåga, eller också har de en aning innanför pannbenet men är så outhärdligt torra och världsfrånvända att man svårligen kan tro när de berättar hur de får erektion av att stå några armlängders avstånd från Laila Freivalds (vilket möjligen har ett litet underhållningsvärde). Eller så är de inte så kompetenta och för helt vanligt snälla för att vara politiker. Jag hoppas att senare sorten vinner - för mänsklighetens skull (d v s att lite "normala kvaliteter" på politiker uppmuntras), men jag kommer inte att se något mer av det outhärdligt menlösa programmet.

[Eventuella felaktigheter i denna kommentar ska ses som journalistik]

Johan Sjölander sa...

Ärligt talat har jag dessutom lite svårt att förstå den där principen att alla som någonsin egnagerad sig politiskt diskas. Det vore lite som om Big brother skulle säga nej till folk som tidigare supit,haft sex eller opererat brösten.

Och kolla in deras "bloggar" (på SVT:s hemsida). Kan man inte plocka in några partipolitiskt obundna (eller varför inte några "bundna, men självständiga) riktiga bloggare, istället, om man nu vill det. För jag tror du har rätt, Magnus orerar vore kuligare. Och så skulle man kunna slänga in Jinge, Morian, London Calling och några till i en stuga och rigga upp kameror. Det vore underhållning, det.

Jonas Morian sa...

Oh dear... Tack för erbjudandet, men jag tror att jag avstår.

fredrik sa...

När Big Brother kom tänkte jag att det här skulle kunna bli riktigt kul om man slänger in Göran Greider, Susanna Popova och några andra proffstyckare tillsammans med fri Bib-tillgång. Fast det kanske inte är det "Toppkandidaterna" ska handla om?

Johan Sjölander sa...

Jag vet faktiskt inte vad toppkandidarerna ska handla om. Men så har jag som sagt inte sett särskilt mycket heller...

Och Jonas. Kom igen. Jag vet att du vill ;-)