tisdag, februari 21, 2006

(s) i Stockholm ska kampanja för ett ja i folkomröstningen

Ikväll är det bestämt. Socialdemokraterna i Stockholm ska rekommendera ett ”ja” i höstens folkomröstning om miljöavgifter/trängselskatt, och vi ska också kampanja för att det blir så. Dessutom har vi på vårt representantskap ställt oss bakom ett trafik- och miljöpolitiskt program som tar ett helhetsgrepp om regionens utmaningar. Det känns bra. Riktigt bra.

Ni som följt min blogg vet att jag är en engagerad anhängare av någon typ av miljöavgifter. Dels för att systemet i sig är bra för att minska trängsel och förbättra miljön. Men också för att det ger intäkter som möjliggör en höjd ambitionsnivå vad gäller satsningar på nya vägar och mer och billigare kollektivtrafik. Precis den linjen har socialdemokraterna i Stockholm ikväll ställt sig bakom.

Och det är en vinnarfråga. En lösning på Stockholms trafikproblem, eller tillbaka till det traggel som lamslagit regionen de senaste tjugo åren. Det kommer vara de två alternativ som står emot varandra i höstens val. Återigen. Det här känns bra. Riktigt bra.

2 kommentarer:

Tommy sa...

Ikvall forst kom beslutet? Det kom val nar ni shyfflade tullarna ner i halsen pa Stockholmarna, tvart emot vad Bilstrom lovade sina valjare...Ni sossar ar sig lika, straffa de fattiga och svaga med mer avgifter och skatter. Fa bort det fattiga dragget fran gatorna sa eliten kan kora runt ohindrat. Kommunister ar ni om du fragar mig...

Johan Sjölander sa...

Jag vet inte Tommy. Men själv är jag inbiten kollektivresenär - i likhet med majoriteten av Stockholms låginkomsttagare - och just därför för miljöavgifter som används bland annat till att finansiera mer och billigare kollektivtrafik. Så den där hetsiga klassretoriken klingar faktiskt lite illa. Kanske ligger det något annat bakom?