tisdag, mars 14, 2006

(s) står starkare än i valet 2002

Opinionsundersökningar är bara opinionsundersökningar. Visst. Men när nu två undersökningar i rad i dagarna har visat en uppåtgående trend för (s) i Stockholm kan det inte vara en fråga om slump. Vinden vänder i huvudstadsregionen.

Särskilt kul var dagens Skop om landstinget, där jag sitter som förtroendevald. Om det skulle vara val idag, skulle vi i (s) nå ett större stöd i väljarkåren än vi hade valet 2002. Fler gillar oss nu än innan vi fick makten.

Pratade under kvällen med en person som jobbar inom vården. Hon konstaterade iskallt att det inte var så konstigt med opinionen, ”ni har ju lyckats”. Folk förstår att det behövs pengar för att bedriva sjukvård, och att först med en stabil ekonomi kan man göra satsningar.

Visst är det långt till september. Och dagens undersökningar pekar fortfarande på en borgerlig majoritet. Men ändå. Trenden är tydlig. Och dessutom kommer jobben. Årets september kan bli ovanligt ljus.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det glädjande med en uppgång för S. Men man bör vara väldigt försiktig med att dra slutsatser om valresultat när undersökare inte frågar om hur man ska rösta utan om vilket parti man tycker bäst om. Skillnaden mellan dessa sätt framgår tydligt om man tar sig tid att studera t ex SCB:s PSU-mätningar.

Johan Sjölander sa...

Helt rätt. Det jag lyfte fram var också någon sorts trend åt rätt håll. Och den tycker jag att man kan konstatera.