onsdag, mars 01, 2006

Stella Fare cyklar tillbaka in i politiken

Jag trodde stockholmspartisten Stella Fare cyklade ut ur politiken en gång för alla när hon åkte ut ur Stockholms kommunfullmäktige senast. Nu visar det sig att hon tar sig tillbaka igen – den här gången på en folkpartistisk cykel. Enligt Sveriges Radio toppar nämligen Fare en av Stockholms liberala landstingslistor i höstens val.

Det ska bli spännande att se hur detta påverkar folkpartiets politik i regionplane- och trafikfrågorna. Törs man gissa att vi kommer att få se förslag på en och annan cykelbana i de framtida utvecklingsplanerna?

(Ser dessutom att Fare siktar på att bli folkpartistisk SL-politiker. Vad säger Maria Wallhager, nuvarande oppositionsråd och andre viceordförande i SL idag? Man bara undrar.)

2 kommentarer:

Lennart Regebro sa...

den liberala landstingslistan

Nej, EN av dom. Den finns en hel hög, olika för olika valdistrikt. Det brukar bli ungefär så för folkpartiet att en person från varje lista får en ordinarie plats, har jag för mig. Ungefär.

Hon toppar alltså inte landstingslistan, men är väl då en av dom i toppen. Lite förvånande tycker jag, men, men. Stockholmspartiet var lite kvasi-liberala sådär så det kanske inte är så förvånande egentligen.

Johan Sjölander sa...

Ok, tackar för påpekandet. Rättar till det i texten ovan.