måndag, augusti 28, 2006

Alla unga MÅSTE faktiskt läsa detta

Jag är på ett plan liberal som fan och tycker inte man ska hålla på och ställa ultimativa krav på folk. Tycker dessutom att idén på en litteraturkanon är mer än lovligt dum. Men ibland måste man frångå sina principer. Och det gör jag nu.

För alla unga måste faktiskt läsa detta inlägg från allas vår favoritkommunist Ali Esbati. Det är ett retoriskt nedtonat (relativt, vi pratar Ali här) och sakligt inlägg som fullständigt - på punkt efter punkt – sågar högeralliansens ungdomspolitik efter noter. I korthet visar han upp en bild av en jobbsatsning som är en bluff, och som finansieras av försämrad utbildning och dyrare tandvård.

Så läs. Och gå sedan in på sossarnas hemsida och läs detta. Sedan får du rösta på högern om du vill. Men säg inte att du inte blev varnad.

Andra bloggar om: , , ,

pingat på intressant.se

10 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk vad lätt valet blir om man väljer att tro på skräckpropaganda. Sen att nuvarande makten misslyckas och kommer att fortsätta att misslyckas är tydligen helt irrelevant.

Lennart Regebro sa...

Kul att se att Esbati har rätt ibland. Det roliga här är att när han har rätt kritiserar han sossarnas politik också. ;)

Ja, det är fel att ge speciella rabatter för ungdomar och liknande. Men sossarna gör ju liknande saker. Det är, som Esbati påpekar, mest samma politik som sossarna, fast med samma namn. Jag tror inte det var det han egentligen VILLE säga. ;)

Johan Sjölander sa...

Lennart, jag tror att vad Ali menar är att det är fel med generella sänkningar av arbetsgivaravgifter eftersom det inte ger fler jobb. Sedan tror jag - vilket Ali inte skriver om - att man behöver sänka trösklarna för vissa att komma in på arbetsmarknaden. Därav anställningsstöd för ungdomar som faktiskt ÄR arbetslösa. Det är bra politik.

Sedan är det väl för övrigt jobb/aktivitetsgarantin Ali konstaterar är samma sak med olika namn. Vilket ju som du vet är något helt annat ,-)

Johan Sjölander sa...

förlåt, jag tar tillbaka. Ali skriver visst om att riktade instser kan vara bra. Sorry Ali, vi var överens även där.

Lennart Regebro sa...

Jaja, då är både Ali och du inkonsekventa när ni kritiserar borgarna för att dom gär en sak som ni säger är bra när sossarna gör det.

Skitimponerande resonemang. Inte.

Johan Sjölander sa...

Men Lennart. Vi säger att det är bra med riktade insatser mot människor som faktiskt är arbetslösa. Och dåligt med icke-riktade insatser som inte ger några nya jobb (pga undanträngningseffekter.) Vad är det för inkonsevens med det?

Attila sa...

Esbati faller allt som oftast på eget grepp. Läs slutet på inlägget ang. ungdomars allt sämre tandhälsa, att de inte har råd att gå till tandläkaren. Vems fel är detta? Vilka har makten idag?

Att arbetslösheten är hög både bland ungdomar och andra kan knappast skyllas på konjunkturen, eller hur? Se på Danmark, Irland, Holland - knappt hälften så hög arbetslöshet enl Eurostat/ILO.

Kanske har makthavarnas näringslivspolitik falerat? Eller är det måhända Reinfeldts fel att arbetslösheten är högre än andra jämförbara länder?

Hehe... Esbatis inlägg var nog något av det dummaste jag läst. Det duger inte att opponera mot sig själv. Att alliansens förslag måhända saknar udd är en sak. Men de har inte orsakat eländet, det har s, v & mp gjort.

Johan Sjölander sa...

Men Attila, alliansens förslag saknar inte bara udd. De gör saker värre. Vilket Ali visar med all önskvärd tydlighet.

Attila sa...

Men Sjölander...
Då är vi åtminstone överens Sveriges symptom, och att nuvarande medicinering inte hjälper.

I dessa fall bör man ev. byta läkare?

Det höga skattetrycket och den rigida utformningen av LAS hämmar näringslivet och ger färre nyanställningar, vilket har negativ effekt på skatteintäkterna, som i sin tur leder till urholkad välfärd.

Något måste göras; det duger inte att så få anställs i rådande högkonjunktur. Snart blir konjunkturen sämre, och då ligger vi risigt till.

Borgarna försöker i alla fall. Och deras förslag känns mer genomtänkt än socialdemokraternas sk. "plusjobb", som alltför småskaligt och inte heller ger anställningstrygghet.

Johan Sjölander sa...

Nej Attila, vi är inte överens. Eftersom det går åt rätt håll. Eftersom de kurer som ordineras av den nuvarande doktorn är de rätta. Och eftersom kvacksalvarens som aspirerar på att ta över bara kan erbjuda en skum dekokt med allvarliga biverkningar.

För övrigt borde du läsa lite vad moderaterna har skrivit om LAS. De har en lite annan syn än du, nämligen. I stort sett säger de samma sak som jag - att LAS inte är något problem.

Sedan är mitt problem att jag inte litar på att de menar vad de säger. Eller det tror jag att en rätt bildad person som exempelvis Anders Borg gör, men jag tror inte att moderaterna kommer stå mot trycket från lobbyister, egna partimedlemmar och andra borgerliga partier om de skulle vinna valet.