tisdag, augusti 22, 2006

Gästblogg två: lite sänkt lön ska man väl tåla (bara man är en bäver)

"Allas vår hungriga bävermamma var på radion i morse. Det verkligen sprudlade av energi rakt genom etern och ut genom själva radioapparaturen. Säg den som inte blev inspirerad och jämställd och allt vad man kan bli av det uppeldande engagemanget.

Men tror ni surputtarna blev någe glada då? Nänä. Istället så klagades det från såssehåll så det stod härliga till. Och dessutom var själva journalisterna något in i bomben så elaka. Och så har de varit hela veckan.

Bara några grejer de sa. Som det här med att det bara är människor med dyra hus i stockholmsregionen som tjänar på alliansens fastighetsskattepolitik, medan glesbygdens folk förlorar. Och så kanske det är om man räknar fram och tillbaka. Men det handlar faktiskt om ATTITYDER och om ENGAGEMANG också. Och säg den som slår Maud när det gäller den saken!

Och så höll journalisterna på och tjatade om att det fortfarande kommer att kosta runt 4000 i månaden med alliansens subventionerade hemhjälp. Menade att bara de som redan hade det gott ställt skulle kunna dra nytta av skatteavdraget. Och så kanske det är om man räknar fram och tillbaka. Men det handlar faktiskt om ATTITYDER och om ENGAGEMANG också. Och säg den som slår Maud när det gäller den saken!

Och så slutligen. Det värsta. Tror ni inte att de blev jättesura – framförallt sossarna och FACKET - bara för att Maud öppnade upp litegrann för att kollektivavtal inte ska gälla och att det är ok med låglönekonkurrens på den svenska arbetsmarknaden. Som att sänkt lön skulle kunna vara det värsta som skulle kunna hända? Som om det inte är viktigare att vi alla blir ivriga bävrar än att vi får en massa lön hela tiden? Herregud! Jag menar, det handlar faktiskt om ATTITYDER och om ENGAGEMANG också. Och säg den som slår Maud när det gäller den saken!

Nä, politik handlar inte bara om siffror och fakta. Ibland måste man våga gnaga med framtänderna också. Shit, det där sista lät nästan som en valslogan. Tror jag ska ringa upp byrån och be dem stoppa pressarna inför omaffischeringen nästa vecka!"

/Jimmy Ohede, pr-konsult och copy med ett fett reklamkonto och ett sprudlande engagemang för ”nya” centerpartiet.

PS: Som jag sagt tidigare har jag i rättvisans namn börjat upplåta min blogg till gästartister av diverse olika partifärg. Jimmy är nummer två i ordningen. DS

Andra bloggar om: , , ,

Pingat på intressant.se

Inga kommentarer: