söndag, augusti 27, 2006

Hejdå, arbetslinjen

Så sa det sista borgerliga partiet slutligen officiellt hej då till arbetslinjen, åtminstone när det gäller kvinnor. Nu är det att vara hemma med bidrag som gäller istället. Trist, om än inte det minsta oväntat.

Nåväl. Det finns fortfarande ett riktigt arbetareparti kvar att rösta på. Alltid något…

Andra bloggar om: , , ,

pingat på intressant.se

5 kommentarer:

Lennart Regebro sa...

På vilket sätt har detta med arbetslinjen att göra? Och vad säger du om det faktum att LO tolkar "arbetslinjen" som att man skall hålla arbetslösa borta från arbetsmarknaden?

http://lennartregebro.blogspot.com/2006/08/bloggstafett-analys-av-los-rapport-om.html

Johan Sjölander sa...

Det har med arbetslinjen att göra då den går ut på att folk ska jobba, medan ett vårdnadsbidrag går ut på att folk (kvinnor) ska gå på bidrag och stanna hemma.

/Johan

Lennart Regebro sa...

Det tycker jag är en tämligen krystad tolkning, men OK. Står resten av sossarna för den tolkningen, tror du? Är arbetslinjen mot även dagmammor? Eller är den en gräns där att om det är egna barn så är det inget jobb?

[Det slår mig, att det hade förklarat en del. Om det är egna barn: Inget jobb. Om det är eget företag: Inget jobb. Det kan ju förklara varför socialister anser att företagare inte arbetar. ;)]

Synd att du inte kommenterar LOs tämligen annorlunda syn på saken.

Johan Sjölander sa...

Hej Lennart. Genom att klippa ett citat i två delar, bara publicera den ena och sedan dessutom tolka den felaktigt har du på din blogg försökt leda i bevis att LO inte vill att folk ska ha jobb. Jag delar inte din uppfattning. Man kan nämligen hävda arbetslinjen utan att hävda låglönelinjen.

Och jag tror att rätt många inom arbetarrörelsen - nästintill alla - är av uppfattningen att arbetslinjen innebär att folk ska ha jobb. Vad skulle den annars innebära?

Lennart Regebro sa...

Citatet är inte klippt i två delar. Det slutar där. Dom talar faktiskt inte om vad som är del två i deras tolkning av arbetslinjen. Du kanske skulle läsa rapporten själv?

Man kan nämligen hävda arbetslinjen utan att hävda låglönelinjen.

Har nån sagt nåt annat?

Och jag tror att rätt många inom arbetarrörelsen - nästintill alla - är av uppfattningen att arbetslinjen innebär att folk ska ha jobb. Vad skulle den annars innebära?

Du, det trodde jag också. Men LO är av en annan uppfattning, och anser uppenbarligen att arbetslinjen innebär att arbetsläsa skall hållas utanför arbetsmarknaden. Vilket ju förklarar varför sossarnas politik går ut just på detta.