torsdag, februari 22, 2007

Små och stora lögner

Jag har några gånger skojat med kompisar om att vi med den nya regeringen fått en mer amerikansk profil på våra ministerskandaler. Nu är det svarta barnflickor och smutsiga ekonomiska intressen i storkapitalet som gäller, istället för de mer folkhemska varianter vi tidigare varit vana vid (måste erkänna att obetalda TV-licenser fortfarande känns rätt svenskt, dock.) Problemet är att skämtet börjar kännas allt mindre lustigt.

Skandalerna runt Carl Bildt är nämligen smått unika i den meningen att de faktiskt inte bara handlar om personliga tillkortakommanden, utan också på ett djupare plan om politik. Kanske är det också därför utrikesministern vad det verkar sitter kvar i orubbat bo. För ni vet hur det är med små och stora lögner – ibland blir saker helt enkelt för omfattande för att vi ska orka förstå.

Uppfriskande att läsa liberala tidningen Expressen, dock. Ni som följer denna blogg vet att jag till och från kritiserar följsamheten i de borgerliga kretsarna. Därför känns det extra viktigt att faktiskt ära den som äras bör när det gäller.

Andra bloggar om: , , , och annat intressant

5 kommentarer:

Jonas Gifting sa...

Kan någon förklara varför Carl Bildt:s tidigare jobb för fred och mot diktaturer motiverar vänstern att kräva hans avgång som utrikesminister?

Alla dessa krystade historier visar bara hur rädda vänstern är för Carl Bildt...

Anonym sa...

Om du inte noterat det, antimannen, så är Expressen en borgerlig tidning. Jag kan lova att den/de som skrivit det där inte har speciellt mycket till övers för vänstern.
Men moral handlar om andra saker än bara höger eller vänster.

Anonym sa...

Hmm... undrar vilket som är Expressens målgrupp. Kan det vara en målgrupp som tilltalas av ett angrepp på Bildt? Eller är Expressen skvallerblaska för socialgrupp ett... hmm.

Det verkar som om alla lockas till meningslösa attacker på Carl Bildt. Om det inte går att hitta fel på det han gör som utrikesminister, borde man kanske låta honom jobba ifred.

Bulten i Bo sa...

Någonting är mycket skumt när PM Nilsson på Expressen spelar indignerad över att Carl Bildt varit med i "Commitee for the liberation of Iraq"

Anonym sa...

Hear, hear Bulten...

Låt se... Vilka är det hittills på den borgerliga sidan som stått i spetsen för kritiken mot Bildt? Jo, PM Nilsson, Per Ahlmark, Fredrik Malm och nu Adaktusson. Vad KAN dessa fyra ha gemensamt? Hmmmm...

För vissa är en speciell fråga mycket viktigare än lojalitet med det egna borgerliga lägret. Inget särskilt ärofullt i det, vad jag kan se.