onsdag, mars 21, 2007

Förstår inte regeringen att det är viktigt med mediepolitik?

Vår nya regering har som bekant inte gjort särskilt mycket på mediepolitikens område (förutom att bråka internt, vill säga.) Nu läser jag på Martin Jönssons blogg att det ska bli ändring på den saken. Nu ska nämligen medieministern åka till Bryssel för att bland annat försvara det svenska presstödet.

Och det är väl gott så. Men direkt offensivt känns det kanske inte. En stilla undrar är också med vilken glöd ministern kommer att försvara ett presstöd som både hennes egna ministerkollegor och hennes egna parti ägnat mycket kraft och tid åt att försöka underminera.

Kul då att det finns några som tänker framåt. Vår svenska EU-parlamentariker Åsa Westlund (s) skriver tillsammans med dansken Dan Jörgensen (s) på dagens Brännpunkt om behovet av en europeisk public service-television. Bakgrunden är just en oro över den svenska regeringens hållning i frågor som rör public service.

Högeralliansen kom inte överens innan valet om vad de ville med mediepolitiken. Om det beror på den interna splittringen eller ointresse låter jag vara osagt. Men att det är vänster om blockgränsen alla spännande tankar vad gäller dessa frågor just nu tänks, det blir mer och mer påtagligt.

Andra bloggar om: , , , , och annat intressant

1 kommentar:

Walle sa...

Kunde bara inte låta bli att påpeka att (s) kanske skulle tänkt på det när man (via de mest s-lojala i LO-toppen) lät Arbetet gå i graven... Så skapade man en situation där man exporterade den sorgerliga mediabilden i Stockholm till Malmö och Göteborg.

/bitter fd Göteborgare