torsdag, mars 15, 2007

Min humbla hyllning till grabbarna på esperanto

Jag noterar att relativt nystartade stockholmskrogen esperanto nu tar steget upp bland de riktigt fina gossarna och belönas med en stjärna i prestigefulla Guide Michelin. Stort grattis till Sayan Isaksson och Daniel Höglander som driver stället, säger jag.

Inspirerad av krögarnas framgångar har jag också här hemma bjudit på en så gott som hemlagad trerätters avsmakningsmeny. Kanske inte lika avancerat som Isaksson/Höglanders kulinariska mästerverk (inga olivdroppar eller vad det nu heter, till exempel) men, får jag nog säga, rätt uppskattat ändå. Jag inledde men några skedar mikrovågsungsvärmd Majs- och Potatispuré, serverade en oerhört väl mottagen Morotspuré till huvudrätt och avrundade med några tuggor Grönsaks- och kalvköttspuré, serverad på plastsked.

På det hela en gedigen matupplevelse, om jag får säga det själv. Även om jag inser att jag har lite kvar innan jag också intar min plats bland gräddan av finkrogar. Någonting säger mig att behovet av skurinsatser efter matgästerna på esperanto kanske också är en smula mindre påträngande än de är hos kök Sjölander...

Andra bloggar om: , , , , och annat intressant

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Så gott som hemlagad"???

Öppnat tre burkar, eller? :) Men du gjorde det bra i alla fall. Om du mot förmodan skulle ha lagat, mosat och puréat själv får du en eloge.

Mitt äldsta barnbarn åt så mycket morotspuré att han hade en underbar guldton i hyn!

Johan Sjölander sa...

Nej verkligen inte. Jag gjorde minsan mer än att öppna tre burkar. Jag värmde innehållet i mikron också. (Och nu kan jag nästan höra hur världens alla restaurangägare kastar sig mot telefonen för att hinna först med att rekrytera mig till just sin gourmetrestaurang...;-)

Anonym sa...

Jaså värmde du upp det också? Impad!