torsdag, april 19, 2007

En pueril nullitet

Borde egentligen inte bry mig om bollibompahögern i det moderata ungdomsförbundet. Men när Niklas Wykman nu fortsätter att dels vräka ur sig osakliga oförskämdheter, dels sänka nivån på hela det politiska samtalet till någon sorts mellanstadienivå kan man inte riktigt låta bli.

Jag tänker naturligtvis på fortsättningen av serien blogginlägg med namnet ”äckliga byggnads” som den unge moderatbasen står för. Nu är del två publicerad, och Wykman lyckas bevisa 1) att han inte gillar byggnadsarbetare och deras organisationer, 2) att han inte verkar vara överdrivet införstådd med konsten att tyda svenska språket i skrift. För Wykmans huvudkritik mot Byggnads strejk är att han inte fattar varför de strejkar. Han skriver: ”Jag var precis inne på Byggnads hemsida och kollade, någon egentlig förklaring varför de strejkar levererar de inte. De vill väl ha uppmärksamhet antar jag.”

Tittar vi likt Wykman sedan på byggnads hemsida kan vi se följande:

Pressmeddelande
Byggnads meddelade på tisdagseftermiddagen medlarna att det framlagda budet inte kan ligga till grund för en överenskommelse med Sveriges Byggindustrier.
Detta är några av skälen:
● Den föreslagna verkliga förkortningen av arbetstiden är endast en dag under treårsperioden. Det betyder att byggnadsarbetarna fortsätter att ha de längsta arbetstiderna med bland de tyngsta arbetsuppgifterna i svenskt arbetsliv.
● De föreslagna löneökningarna understiger nivåerna i det nyligen träffade så kallade industriavtalet.
● Semesterkraven på såväl nivåer som utbetalningstider är inte tillgodosedda.
● Förhandlingsrätten föreslås visserligen omfatta en större del av byggarbetsmarknaden men är samtidigt inskränkt så att speciellt byggnadsarbetare på mindre företag och arbetsplatser får ett ofullständigt fackligt skydd.
● En rad oklarheter finns i det framlagda förslaget som kan leda till svåra och utdragna tolkningstvister.

(läs själv här)

Pressmedelandet är daterat den 17:e, Wykmans blogginlägg den 18:e. Så var det med den saken. Jag hoppas att många unga byggare surfar in på ungmoderaternas hemsida nu i dagarna, men är inte lika säker på att arkitekterna bakom ”det nya arbetarpartiet” tycker det är lika önskvärt.

(Och så att inga missförstånd ska uppstå; rubriken syftar naturligtvis på det moderata ungdomsförbundet. Det är dessutom något jag drömt om att få skriva ett tag nu, men det känns också sällsynt träffande just för detta ämne.)

Ser att Ali också kommenterar Wykman, läs hans inlägg här. Läs mer om byggnads strejk här, här och här

Andra bloggar om: , , , , , och annat intressant

3 kommentarer:

Anonym sa...

He he. Byggnadsarbetarna kan skriva, men ledaren för överklassungdomarnas politiska förbund kan inte läsa. Klasskamp!

/Conny

Anonym sa...

Förlåt Johan, men ska man tala om mellanstadienivå medan man själv länkar till Ali Esbati?

Anonym sa...

Det är inte utan att man blir lite beklämd av att läsa något så historielöst och faktiskt rent korkat av en företrädare för MUF. Än sämre är att man inte kan kommentera utan att logga in på deras nätverk, vilket naturligtvis är löjligt.
Jag blir mest besvärad av sånt där - precis som man blir av alltför uppriktiga barn eller senila gamlingar. Den sortens debatt är mest pinsam. För MUF.
Att han skriver som en femtonåring visar väl mest vad man kan förvänta sig...