torsdag, april 19, 2007

Kd-kritik mot de egna ungdomsförbundarna: de har antagligen aldrig varit ute på arbetsmarknaden

Det är inbördeskrig i kristdemokraterna efter det att även de egna ungdomarna slutit upp i den anti-fackliga kör som idag är högsta mode inom borgerlighetens ungdomsförbund. I en artikel i Dagen går äldre partikamrater till hårt angrepp mot kampanjen ”a non facking generation” och kritiken är dels lite kristdemokratiskt söt (det är fel att anspela på könsord i sina kampanjer), dels fullt relevant (kdu:arna fattar inte vad de pratar om och har antagligen aldrig varit ute på arbetsmarknaden).

Till saken hör, som jag skrev när jag tidigare berörde kampanjen, att kristdemokraterna som parti under viss tid närt en dröm om att på kontinentalt manér närma sig fackföreningsrörelsen. Att det egna ungdomsförbundet då springer runt och försöker låta som Niklas ”äckliga facket” Wykman blir då lite lätt bekymmersamt, minst sagt.

Och så frågar sig folk varför LO behåller sina kopplingar till socialdemokratin. Faktum är att borgerligheten är anti-facklig, vilket bevisas av deras ungdomsförbund gång på gång. Att nu några äldre partikamrater gör sitt bästa för att släta över lyckas inte det minsta ändra på den bilden.

Och precis som förra gången var det via Niklas på Politikerbloggen jag hittade detta. Tack för det, Niklas.

Andra bloggar om: , , , , , , och annat intressant

1 kommentar:

Anonym sa...

Jo, du Johan, visst har KDU:are varit ute på arbetsmarknaden. Exempelvis Ella bohlin har jobbat på HM.
På denna arbetsmarknad har facket dock bidragit till att unga sällan kommer in.
Detta plus de orimliga metoderna mot exempelvis salladsbaren Wild n Fresh gör att man kan ifrågasätta facket och dess metoder.