onsdag, april 04, 2007

KDU kampanjar mot facket

Det var inte så länge sedan även de svenska kristdemokraterna på kontinentalt manér ville närma sig fackföreningsrörelsen och bilda nätverk av fackligt aktiva kristdemokrater (se bland annat en artikel om det här.) Nu läser jag på politikerbloggen att ungdomsförbundet med Ella Bohlin i spetsen vill göra tvärtom. De startar en kampanj med udden riktad mot just fackföreningsrörelsen och hävdar att de med detta representerar ”en ny generation som tröttnat på förmynderi och ofrihet! En generation som väljer jobben före fackets maffiametoder”

Det här är ju naturligtvis lite pinsam (är Federley den enda av det där gänget med en gnutta stil mitt i de politiska vansinnigheterna???) men det är också klargörande. Alla de tusentals unga som varje sommar får hjälp av LO:s telefonrådgivning får nu svart på vitt var den borgerliga ungdomen står. Alla de som jobbar för skitlöner, inte får anställningsbevis, på olika sätt utnyttjas av skumma arbetsgivare – de kan tryggt lita på att Ella Bohlin står på en annan sida än deras.

Ella Bohlin är väl hittills mest känd för att vilja införa 18-årsgräns för deltagande i dokusåpor (vad händer med Wild kids, undrar jag?) Nu kommer hon lägga öppet anti-facklig till resumén. Någonting säger mig att de är väldigt få i den där generationen hon säger sig representera, Ella.

Andra bloggar om: , , , , , , och annat intressant

3 kommentarer:

CV sa...

Man blir ju fundersam över deras frånvaro av nutidsorientering. Vet de inte om att för ett drygt halvår sedan gick den globala fackliga konfederationen för kristna fackföreningar samman med världens övriga fria fackföreningar och samverkar i ITUC?
Världen över är det naturligt för kristna att arbeta fackligt. Dock inte för det moderatdemokratiska parti i Sverige som tagit sig namnet kristdemokraterna.
RS
kulturbloggen.com

Johan Sjölander sa...

Visst är det trist. Men samtidigt kan det nog mer skyllas på stämningsläget bland de borgerliga ungdomsförbunden i allmänhet än något annat.

Anonym sa...

Fredde här. Och de som inte vill att ungdomarna alls ska ha nåt jobb kan tryggt lita på att LO och socialdemokraterna ska joba för det.