fredag, januari 16, 2009

Han kanske bara ville hem till Let´s dance?

Det verkar som om den stora snackisen just nu är att arbetsmarknads-minister Littorin plötsligt rusat ut från en riksdagsdebatt (se mer här, här och bilderna här). Vad som fick bägaren att rinna över var tydligen när riksdagsledamoten Luciano Astudillio anklagade ministern för att ägna sig åt "kreativ bokföring".

Luciano beskriver själv det inträffade på sin blogg som "konstigt" och "inte så kul". Och det är väl lätt att hålla med om. Oppositionens rätt att granska makten och ställa även tuffa frågor till ministrarna är en viktig del av vår demokrati.

Av en minister att låta sig provoceras på det här sättet är inget styrketecken. Och ännu är det mer än ett och ett halvt år kvar till valet...

Läs även andra bloggares åsikter om , , och annat intressant

4 kommentarer:

Mary sa...

Det var personliga påhopp, osnyggt enligt min mening.

Catti Ullström sa...

Jag håller med Mary. En sak om det handlat om statsfinanser, men att spekulera i Littorins privatekonomi (med argumentet att han är ensamstående far och då måste man väl vara kreativ) är osnyggt. Och onödigt.

smith sa...

Hemsk att han bara kunde säga så. Fy tusan vilket påhopp eller hur?

LUCIANO ASTUDILLO (s):
... Det är ju så att Littorin är allmänt känd för att vara rätt kreativ i sina lösningar både i det privata och i det politiska.

(Arbetsmarknadsminister SVEN OTTO LITTORIN (m): Fru talman! Det där ber jag att få protestera mot.)

Anf. 73 TREDJE VICE TALMANNEN: Det ska handla om statsrådets tjänsteutövning.

Anf. 74 LUCIANO ASTUDILLO (s):

Ja, just det. Jag tänker gå in på den kreativa bokföring…

(Arbetsmarknadsminister SVEN OTTO LITTORIN (m): Då avstår jag.)

…som regeringen ändå har gjort när det gäller de kortare anställningarna i arbetslöshetsförsäkringen. Det handlar alltså om personer som tar ett jobb, ett kortare påhugg, på andra sidan sundet.

Lasse sa...

Kul rubrik! Och kanske sann.