måndag, mars 16, 2009

TCO: Reinfeldt kopierar George Bush misslyckade krispolitik

"Det är slående hur olika effekt samma satsade belopp kan få. Om en regering ska satsa åtskilliga miljarder av skattepengar är det därför centralt att de används på rätt sätt." Det skriver TCO:s Roland Spånt och Roger Mörtvik i dag på Aftonbladets debattsida. Deras poäng är att Sverige mer borde ta efter Barack Obamas krispolitik istället för att som regeringen Reinfeldt gör apa efter George Bush.

För det fungerar nämligen inte med skattesänkningar och gravallvarliga miner för att ta Sverige genom krisen. Där har de två TCO:arna alldeles rätt. Fredrik Reinfeldt gör alldeles för lite, och han gör fel saker.

Men än så länge har inte väljarna straffat honom för detta i opinionen. Detta kommer dock att vara den allt annat överskuggande politiska frågan i Sverige under de närmsta åren. Så fortfarande kan mycket hända.

Personligen är jag övertygad om att regeringen Reinfeldt kommer att få gå efter valet 2010, inte för att de raserade välfärden utan för att de misslyckades med jobben. Så läs Spånt och Mörtviks artikel. Det är den typen av frågeställningar all svensk politik kommer att handla om tiden framöver.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , och annat intressant

1 kommentar:

Lasse sa...

Sosse 1:

"Jag kom på en grej! Vi försöker likna Mona med Obama och Reinfeldt med Bush. Då kommer folk gilla Mona bättre eftersom man inte gillar Bush!"

Sosse 2:

"Men demokraternas politik är ju mer som moderaterna och Obama kan ju prata vuxenspråk, precis om Reinfeldt. Ingen kommer att tycka att liknelsen är trovärdig!"

Sosse 1:

"Jodå, vi bara kör på! Folk köper detta!!"