måndag, mars 09, 2009

Lars Calmfors dömer ut regeringens så kallade jobbpolitik

För er som inte redan sett den: här hittar du en intressant intervju med Lars Calmfors där han mer eller mindre dömer ut den borgerliga regeringens jobbpolitik. "Det är väldigt få som får del av de ... förstärkta insatserna. Det är en väldigt stor risk att många aktiviteter i jobb- och utvecklingsgarantin inte kommer att vara så meningsfulla" säger han exempelvis och kommenterar även satsningen på "coacher" syrligt med att "Det finns en risk att man hamnar i aktiviteter utan så mycket meningsfullt innehåll".

Jag har tidigare skrivit om ungefär samma saker: till exempel när jag för någon vecka sedan bloggade att det blir nästan lite tragikomiskt att läsa om den borgerliga arbetsmarknadspolitiken. Och visst finns där någon typ av ironi i det hela; samtidigt som socialdemokratena förnyar sin arbetsmarknadspolitik så uppträder den borgerliga regerningen som en nidbild av den tidigare s-politiken på området?

Vi ser nu hur jobbkrisen väller in över landet, och regeringen inte bara står passiv själv, den erbjuder heller inget annat än passivitet till de som förlorar jobbet (eller inte ens kommer in på arbetsmarknaden). Alltså precis motsatsen till vad man lovade inför valet. Historiens dom bara måste falla hård hösten 2010 - annars finns det verkligen ingen rättvisa i den här världen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , och annat intressant

Inga kommentarer: